NOVO MJESTO

Domino's je napokon stigao u Hrvatsku. Odmah smo ga otišli isprobati i doznati detalje ponude

Veggie Deluxe
FOTO: Aleksandar Selak

U Zagrebu od danas možete probati pizze legendarnog američkog lanca koji posluje diljem svijeta

Nakon tjedana iščekivanja, prvi je restoran Domino’s napokon otvorio svoj vrata u Zagrebu. Smješten je u Ulici kneza Mislava 1, gdje su od prve sekunde nakon otvorenja, danas u 11 sati, krenuli pristizati brojni zainteresirani posjetitelji. Osim onih koji su odlučili fizički doći, bilo je i onih koji su svoje narudžbe vršili putem telefona i online. Dapače, bilo ih je toliko da smo direktora, Mihaela Svibena, jedva uspjeli uhvatiti kako bi nam o cijelom projektu ispričao nešto više.

Aleksandar Selak

“Priča je počela još prije dvije godine, kad sam na jednom krstarenju upoznao jednog od čelnih ljudi Domino’sa. Još od vremena studiranja sam maštao o visokom biznisu, a priča čovjeka kojeg sam tad upoznao zvučala mi je jako zanimljivo. Na kraju me pitao jesam li zainteresiran za to da Domino’s dovedemo u Hrvatsku, a ja sam pristao bez razmišljanja. A ostalo je povijest”, priča mi s osmijehom i dodaje kako je kroz dvije godine rada na ovom projektu stekao neprocjenjivo iskustvo.

Slavonska pizza na Domino’s način

Aleksandar Selak

Pitali smo ga i da nam ukratko predstavi ponudu, a zanimalo nas je doznati i razlikuje li se ona od ponude drugih poslovnica. “U ponudi imamo 18 različitih pizza, koje smo uvelike prilagodili hrvatskom tržištu. Ovdje ćete tako moći probati Domino’s verziju Slavonske pizze, ali i, s druge strane, tzv. premium Domino’s pizze , poput BBQ Meatlovers (BBQ umak, šunka,pepperoni salama, piletina, slanina) i Extravaganze (pepperoni salama, šunka, mljevena govedina, crveni luk, paprika, gljive, crne masline, extra Mozzarella). Rekao bih da će u našoj ponudi apsolutno svatko moći pronaći nešto za sebe”, priča nam.

Cheeseburger
Aleksandar Selak

Uz pizze, dodaje, u ponudi imaju i deserte, kao što su Choco Pie i Brownie Bites, kao i krušne proizvode, poput Bread Bites (16 zalogaja kruha posutih začinom od sira i češnjaka) i Cheesy Bread (zapečeni pizza kruh s rastezljivom mozzarellom na vrhu i začinom od češnjaka) te nekoliko jela s piletinom, poput pilećih krilca (Chicken Wings) i pilećih traka u krušnim mrvicama (Chicken Strippers). Nakon toliko priče o hrani, našeg smo sugovornika morali upitati i za preporuke jela koje bismo svakako trebali probati, odnosno neke svjetske favorite. “U svjetskim je razmjerima teško govoriti o univerzalnom favoritu. Primjerice, u SAD-u je najpopularnija Hawaiian pizza s ananasom. No, mislim da neću pogriješiti ako preporučim da ovdje probate Memphis BBQ Chicken pizzu s BBQ umakom, slaninom, piletinom i crvenim lukom”, kaže Sviben.

Ponuda, ali i interijer prilagođeni domaćem tržištu

Pepperoni Passion
Aleksandar Selak

Na pitanje o tome ima li kakvih strahova oko toga kako će Hrvati prihvatiti Domino’s, budući da su mnoge strane franšize ovdje već zatvarale poslovnice, odgovara da ih zapravo i nema. “Kako sam već rekao, svoju smo ponudu maksimalno prilagodili domaćem tržištu. Čak smo i interijer osmislili tako da odiše nekom poznatom, domaćom atmosferom. U prostoru ćete stoga naći i mural s prepoznatljivim simbolima grada, a takvu ćemo filozofiju primjenjivati i u ostalim gradovima u kojima ćemo otvarati”, priča nam.

Veggie Deluxe
Aleksandar Selak

Cijene pizza kreću se od 35 do 75 kuna, ovisno o veličini (classic, large ili grande), a dobra je stvar i što se uvijek, u slučaju neodlučnosti, možete odlučiti za opciju pola/pola. Tu je i nekoliko posebnih ponuda uz koje se dodatno štedi (recimo, s Lunch Dealom se svakog radnog dana, od 11 do 16 sati, bilo koja classic pizza iz Value sekcije može dobiti po cijeni od 35 kuna), a moramo spomenuti i da se u ponudi pića nalazi i domaće craft pive The Garden Breweryja. Radno je vrijeme svakog dana, uključujući i nedjelju, od 11 do 23 sata, osim petka i subote kad rade do ponoći.

Garlic Bread, Chicken Kickers, umaci
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak