PROMO

Dođite na proljetno boutique izdanje 5. Salona pjenušavih vina Zagreb

Slavlje mjehurića u Maksimiru

5. Salon pjenušavih vina u Zagrebu održat će u petak, 22. travnja 2022., od 15 do 21 sat u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. Okupit će 27 vinara s preko 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije i pozvati ljubitelje na umjerenost u uživanju mjehurića, najavljeno je na konferenciji za medije ususret Salonu.

Ivo Kozarčanin, Petra Masnec TZ Jaska, M. Vukelic, N. Levičnik

“Ove je godine program prilagođen novoj lokaciji i proljetnom terminu: izlagači će svoja vina predstaviti u velikoj dvorani, a u maloj dvorani bit će dvije edukativne radionice. Posjetitelji će moći šetati i sjediti na terasi restorana Maksimir, te u pauzama naručiti jela pripremljena kao poseban “pjenušavi menu restorana Maksimir” za ovu prigodu. Ako vrijeme dopusti, da doživljaj bude “kao na filmu” pobrinut će se Elma & Admir iz sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom na terasi restorana”, objasnila je direktorica Salona prof. Marija Vukelić, dodavši da se zagrebački događaj već pet godina organizira po slovenskoj licenci mreže “Salon of Sparkling Wines” i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji, te uz dr Ninu Levičnik, direktoricu mreže Salon of Sparkling Wines, pozvala ljubitelje pjenušaca i u Ljubljanu, 6. svibnja 2022., na 8. Salon penečih vin Ljubljana.

Sve posjetitelje očekuju dvije radionice: prva u 16 sati je Pjenušavi susret u čaši: Hrvatska & Slovenija, ulaz je slobodan, uz kupljenu kartu za Salon i obaveznu prijavu na mail: salonofsparklingwines@gmail.com, a druga u 18 sati je Zagorski i istarski mjehurići: Kota & Degrassi, ulaz je slobodan, uz kupljenu kartu za Salon i obaveznu prijavu na mail: salonofsparklingwines@gmail.com)

Budući da je Salon pjenušavih vina Zagreb jedini vinski festival u Hrvatskoj koji cjelogodišnjim događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina te podiže vidljivost “pjenušavim eno-gastro destinacijama”, najavljeni su već i popularni pjenušavi doručci u vinogradu, organizirani u suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama:

• 14. svibnja 2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije

• 21. svibnja 2022. – Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije;

• 12. lipnja 2022. – Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije;

• 2. srpnja 2022 – Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije;

• 10. rujna 2022. – Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.

Popis izlagača nalazi se ovdje, a ulaznice možete kupiti ovdje.

 

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube