Novo mjesto

Bros je nova pizzeria u zapadnom dijelu Zagreba. Posjetile smo je i evo što sve nudi

FOTO: Aleksandar Selak

Naglasak ponude je na napoletana pizzama

Prije nekoliko smo dana na društvenim mrežama vidjele da se u Zagrebu otvorilo novo zanimljivo mjesto i, naravno, odmah ga odlučile otići posjeti. Pizzeria Bros smjestila se na Trešnjevci, odnosno u Trakošćanskoj ulici na broju 28, a okosnicu ponude čine napoletana pizze.

Jedan od vlasnika, Tomislav Serdarušić, uputio nas je u sve detalje koji su nas zanimali. Za početak, kaže nam kako cijeli tim dolazi iz neke sportske priče; on se bavi tenisom, a njegov poslovni partner dolazi iz svijeta košarke. Ime Bros je, uz moto “where best friends meet”, odabrano baš u čast njihove velike sportske ekipe i prijatelja koji se vole družiti uz dobru hranu i piće.

Kako nam je ispričao, njegova obitelj već ima iskustva s ugostiteljstvom i htjeli su se okušati u novom projektu. Nakon dugotrajne potrage za odgovarajućim prostorima, pronašli su ovaj trešnjevački i krenuli u cijeli proces.

Prostor su, doznajemo, sami uređivali, a rezultat je skladni spoj elegantnog, modernog i ugodnog interijera. Kad je riječ o samim pizzama, na kompromise nisu željeli pristajati, pa se tako apsolutno svi sastojci nabavljaju u Italiji. Uložite li u kvalitetne sastojke, priča nam Tomislav, gotovo da i ne možete napraviti lošu pizzu.

U ponudi imaju 17 pizza, pizza sendviče napravljene od istih sastojaka kao pizze, salate i plate narezaka. Sve su pizze napoletane i pečene su u krušnoj peći, u kojoj se peku tek koju minutu. Gosti mogu birati između tradicionalnih napoletana i tzv. bijelih pizza, u čijoj se bazi nalazi mozzarella fior di latte, poput one s mortadelom, rikotom i pestom (75 kuna) ili Caprese (69 kuna).

Kad je riječ o onim tradicionalnim, vlasnik izdvaja pizzu kuće, s cotto šunkom, mozzarellom, punjenim papričicama i rajčicom (75 kuna), Bresaolu (78 kuna) s goveđim pršutom i vegetarijansku Margheritu di Buffalo (58 kuna), u kojima smo i same imale prilike uživati.