Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

Boris Seili novi je chef u Laubi. Isprobale smo njegov novi meni uz koji će ići i glazbeni koncept

Bistro Lauba već je dugo vremena poznat po ukusnoj hrani, a od nedavno imaju neke novitete

Početkom listopada Bistro Lauba dobio je novog voditelja i glavnog kuhara Borisa Seilija. Među novitetima su, osim novog glavnog kuhara, meni s novim jelima i namirnicama koje do sada nisu baš koristili, ali i novi koncept koji bi se mogao svidjeti svim zaljubljenicima fine hrane i house glazbe.

Stižemo u Laubu, a iz kuhinje čujemo glazbu i pozdravljamo Borisa koji nam priznaje da mu je ovo prvi ovakav intervju. Do sada je radio kao šef kuhinje u restoranu Alegria za koji kaže da ga je izgradio, putovao je i upoznavao različite okuse, i polako ih počeo spajati uz glazbu. U Bistro Lauba donio je kombinaciju tradicionalnih i kreativnih jela. “Promjene su u ovom poslu normalna stvar. Već dugo vremena me zanima kreativna kuhinja i kreativnost u svakom drugom pogledu pa pokušavam to uskladiti i napraviti fuziju toga svega, a Lauba je idealan ambijent za to.” Ideje za jela dobiva tako da se inspirira glazbom koja je u njegovoj kuhinji uvijek uključena.

Vjekoslav Skledar

Novitet koji je stigao uz novog glavnog kuhara je i novi meni i koncept. Uz stalni à la carte meni, u ponudi imaju i tjedne menije koji će se mijenjati ovisno o godišnjim dobima i dostupnim namirnicama.

Na novom stalnom meniju nalaze se jela za početak (predjela), salate, tjestenine, odresci i ribe te deserti. Za početak se nude pesto od pancete i pistacija, domaća pašteta od lososa, namaz od leće i tikvica, njihovi poznati crostini od pancete s krem sirom, tapenada od crnih maslina, inćuna i kapara. Cijene su im od 35 do 48 kuna za predjela.

Vjekoslav Skledar

Salate imaju cijenu od 45 i 50 kuna, a radi se o malo drugačijim salatama od rikole s pečenom bundevom i karameliziranim orasima te salati s piletinom, matovilcem, feta sirom i narom. Isprobale smo domaće fettuccine sa šafranom, sušenim rajčicama i ovčjim sirom te crni rižoto sa sipom. Uz crni rižoto s plodovima mora na tanjuru je vrlo precizno servirana i pečena cikla s kremom od boba. Fettuccine imaju cijenu od 50 kuna, a crni rižoto od 65 kuna. Uz to se među tjesteninama nalaze i valjušci u umaku od divljači za 85 kuna.

Vjekoslav Skledar

Od mesnih jela smo probale pačja prsa s karameliziranim kruškama u provansalskom umaku koja se poslužuju s rižom. Dosta zanimljiva kombinacija srednje pečene patke uz rižu koja je pomalo slatka od krušaka. Cijena je 100 kuna. Od ostalih mesnih i ribljih jela u ponudi su biftek na kremi od celera, osso buco te file gofa s pečenom ciklom i kremom od boba. Cijene su od 85 do 125 kuna.

Vjekoslav Skledar

Uz slana jela u ponudi su čokoladni mousse s chillijem te tiramisu kao deserti. Cijene su 25 i 26 kuna. Na tjednom jelovniku se ne nalaze deserti, ali je svakog dana uključeno jedno glavno jelo uz juhu. Neka od jela koja se nalaze na ovotjednom meniju su pašticada s domaćim njokima, krem juha od celera, tandori beef i raita, ragu od sipe i boba i ostali. “Na tjednom meniju mogu se naći okusi zavičaja do internacionalne kuhinje Indije, Tajlanda i druge.

Jedan od noviteta koji Seili želi uvrstiti u Bistro Lauba je House & Dine Hedonism, a radi se o tematskim večerima na kojima želi ugostiti naše, a s vremenom i strane DJ-eve te posluživati ukusna jela u sljedovima uz slušanje house glazbe. “Ideja za taj koncept krenula je prije nekoliko godina, ali nisam imao mjesto gdje bih to mogao realizirati. Lauba sama po sebi je idealno mjesto na kojem se može stvoriti ta fuzija hrane i glazbe.” S ovim konceptom žele krenuti od studenoga, a za sada je ideja da se održava jednom ili dva puta tjedno jer, kako nam kaže, glazba mu je inspiracija za kuhinju i bez nje ne stvara.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
učitavanje...
Više s weba