NOVO MJESTO

Bišteka je novo mjesto u Vrsaru koje želimo posjetiti. I hrana i interijer izgledaju jako fora

Nanese li vas put u Istru i poželite li jesti mesne specijalitete, Grill & Steak house Bišteka mjesto je koje biste mogli posjetiti

Vrsar je ovog ljeta postao bogatiji za još jedno zanimljivo gastro mjesto. Iza njega stoji obitelj Senković, koja ima višegodišnje iskustvo rada u području ugostiteljstva; Jelena poslužuje goste, Adriano vodi glavnu riječ u kuhinji, a pomažu im i njihova dva sina, Karlo i Alan. Nakon što su prethodno kroz dulji period bili u najmu prostora, pružila se prilika da otvore nešto svoje, skrojeno točno po njihovom ukusu. Uposlili su dizajnerice interijera, Vesnu Janko Finderle i Ekatarinu Chumak Zhun i priča se mogla početi konkretizirati.

“Lanjsku jesen dobile smo beton i prazan prostor, od čega je trebalo osmisliti 20 kvadrata kuhinje i šanka, ali i mali toalet te terasu. Izazov je krenuti od ničega, ali također ugurati sve u malo kvadrata, a pri tome dobiti funkcionalan, radni prostor”, priča nam Janko Finderle i dodaje kako je ideja vodilja bila spojiti i estetiku i funkcionalnost.

Home&Co. /Goran Mladenović

Koncept lokala je, nastavlja, zamišljen na moderan način, s akcentom na otvorenu kuhinju, a cijeli se lokal sastoji od tri povezana dijela; otvorene kuhinje s pultom za izdavanje, šanka i terase na kojoj se nalaze klupe polubarskog koncepta, te šankovi s barskim stolicama i obični stolovi sa stolicama.

Home&Co. /Goran Mladenović

Zanimljivo je spomenuti da je iskorišteno puno toga što je obitelj Senković imala od davnina; kredenci, stare stolice i par stolova, koje su redom obojili, sredili i lijepo uklopili u prostor. U prostoru, inače, dominiraju crna i žuta boja, a od materijala se ističe drvo. Terasni dio je jednostavnog dizajna, a opet osmišljen tako da pozornost privlače klupe i stolovi ručne bravarske i stolarske izvedbe po mjeri i nacrtu dizajnerica.

Home&Co. /Goran Mladenović

Natpise koji se mogu vidjeti na kućici pomno je odradila umjetnica umjetnica Ornela Dubac, s kojom dizajnerice otprije surađuju na svojim projektima. Kad je riječ o ponudi jela, ona se bazira na mesu, a cijene se kreću između 20 i 180 kuna. Neka od njihovih specijaliteta uključuju biftek, ramstek i razne BBQ varijante, ali osim njih, nude se i jela poput pljukanca s vrganjima, raviola, salate s piletinom i punjenog zabatka.

Home&Co. /Goran Mladenović
Home&Co. /Goran Mladenović

Home&Co. /Goran Mladenović
Home&Co. /Goran Mladenović
Home&Co. /Goran Mladenović

Home&Co. /Goran Mladenović

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba