VIJEST

Architectural Digest ljubiteljima dizajna sugerira posjet Mediteranu i jednom hotelu na Hvaru

Magazin Architectural Digest kao it detinaciju ovo ljeto vidi Mediteran, posebice za one koji cijene dobar dizajn. Imaju nekoliko konkretnih primjera

Prema riječima novinara cijenjenog magazina Architectural Digest, specijaliziranog za arhitekturu i dizajn, Mediteran je idealna destinacija za sve ljubitelje dobrog dizajna. U objavljenom članku, navodi kako je upravo mediteransko podneblje fuzija značajnih hotelskih otvorenja, renovacija i naravno, ekspanzije što ga čini vrlo sofisticiranim i stajliš predjelom.

Kao primjere koji bi trenutno mogli biti jako interesantni izdvajaju talijanski hotel i spa Mezzatorre koji je u travnju ponovno otvoren, ali u posve novom ruhu. Navode kako je on pravi primjerak talijanskog glamura 20. stoljeća. U Italiji izdvajaju još jednu rezidenciju, zove se Masseria Torre Maizza i dostojni je predstavnik lokalne estetike i izvornost.

Na popisu preporuka Architectural Digesta nalazi se i Four Seasons Astir Palace Hotel u Ateni koji je već desetljećima omiljena destinacija elite, dok u Grčkoj izdvajaju i novo otvoreni hotel Andronis Arcadia. Smješten je na Santoriniju, a može se, kako pišu, pohvaliti najvećim bazenom na otoku.

Palace Elisabeth Hvar Heritage Hotel

Finca Serena u Španjolskoj prema njihovim riječima vrlo je chic smještaj, a posebna pažnja ovdje je pridana sirovim i prirodnim materijalima koji dominiraju cijelim zdanjem. La Réserve Ramatuelle u Francuskoj poseban je pak već po tome što je njegov beach klub dizajnirao Philippe Starck. Kao još jednu dizajn točku u Francuskoj sugeriraju i Cheval Blanc St-Tropez koji je svoja vrata ponovno otvorio u svibnju, ali osvježene estetike koja je sada kombinacija modernog i klasičnog.

Ānanti Resort, Residences & Beach Clubu u Budvi još je jedno moderno mjesto na koje biste prema njihovom mišljenju trebali obratiti pažnju na Mediteranu, a koji se otvara u lipnju. Nezaobilaznom točkom za sve ljubitelje dobrog dizajna preporučuju i Palace Elizabeth na Hvaru koji se nakon detaljne obnove i restauracije otvara ovo ljeto. Kažu kako je riječ o luksuznom smještaju kategorizacije pet zvjezdica, da će imati 45 soba koje u sebi imaju implementirane karakteristične elemente venecijanske i austrijske arhitekture. Ističu i kako se nalazi u samom centru grada, točnije u marini te da ima bajkoviti pogled na more.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube