SPORT

Andrea Solomun pokrenula je YouTube kanal s vođenim treninzima. Mi smo se navukle već na prvom

Kod kuće odsad možete vježbati i s Andreom Solomun. Pokrenula je You Tube kanal s treninzima, a jučer je lansirala prvi. Rekla nam je više o svemu

Nakon pokretanja plesnog centra Andrea’s Room, pa onda i programa &Ballet by Andrea Solomun u kojem osim rekreativnog baleta na dvije zagrebačke lokacije nudi i power yogu, trening mobilnosti, animal flow, pilates, barre à terre, suvremeni ples, lyrical jazz, HIIT workout grupni fitness, ova bivša balerina i plesačica pokrenula je jučer još jedan novi, uzbudljivi projekt.

Naime, Andrea Solomun počastila nas je You Tube kanalom na kojem će nam odsad redovito servirati vođene online treninge, ali i još puno toga. Prvi koji je izbacila je 25-minutni bodyweight circuit challenge u kojem nas detaljno provodi kroz strateški osmišljen trening s nizom vježbi i ponavljanja. Kako mi u razgovoru otkriva, o ovome pothvatu razmišlja već godinu dana, ali je sve skupa stalno odgađala zbog niza putovanja i obveza.

“Nisam željela da taj online trening bude tipičan, a s druge strane željela sam da bude širokog spektra. Naime, danas online imamo jako puno onih HIIT treninga, ili pak one po zonama samo za trbušnjake, noge, core i slično. Tu su onda samo yoga treninzi ili za mobilnost. E, ja radim sve to i široka sam po tom pitanju, pa samo to tako željela i prezentirati. Uz to, imam i baletnu franšizu, volim puno pričati, pa sam zaključila da mi treba kanal koji je sve ono što ja jesam, a na kojem će biti ponešto za svakoga” objašnjava nam Andrea čiji je prvi online video trening izazvao veliki interes javnosti, a ono što smo mi primijetile jest da je atmosfera u videu vrlo opuštena i imate osjećaj kao da je Andrea zbilja s vama u sobi jedan na jedan.

Kako nam otkriva po pitanju planova, bit će tu raznih drugih treninga kao što su &Workout, &Mobility, &Ballet, kao i &Talk u formi podcasta te &Vlog kako bi dala neki drugi uvid u ono čime se sve bavi. “Ma bit će to svojevrsni miš-maš svega, platforma za vježbanje, edukaciju i zabavu” nastavlja Andrea i kaže kako je za vrijeme karantene i pandemije koronavirusa primijetila veliki porast broja pratitelja i vježbača na svojim kanalima društvenih mreža koji su željeli savjete, privatne online treninge, ali i programe. Sve to skupa bila je motivacija da svima na neki način pomogne bez obzira na to koliko su aktivni ili pak nisu.

Privatni album

“Neki dugoročni plan po pitanju svega ovog jest napraviti programe koji će se skidati s mog weba ili pak aplikacije” dodaje, a ja je pitam kako to da se odlučila za engleski jezik. Objašnjava kako je sadržaj koji i inače kreira, posebice na Instagramu, Storyjima, uglavnom na engleskom jer je puno edukacija završila u inozemstvu. Upravo je kroz sve to stekla jako puno prijatelja, kolega i pratitelja s drugih govornih područja, pa se zbog toga nije željela vezati samo uz hrvatski jezik. S druge strane, smatra kako će ovim potezom pridonijeti umrežavanju zajednice, ali i da svi na kraju krajeva engleski danas jako dobro razumiju.

Za kraj Andrea dodaje kako će na svom kanalu nove treninge i ostali sadržaj postavljati nedjeljom u 13 sati. “Taman dobar tajming da ljudi obave sve svoje jutarnje aktivnosti i rituale, ručak pa onda i lagani power nap, pa onda prije uvijek aktualne Stankovićeve emisije Nu2 uletavam ja” poručuje duhovito, a mi vam sugeriramo da se odmah pretplatite na Andrein You Tube kanal i krenete u jednu kvalitetnu avanturu za duh i tijelo.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube