Okusi Srijema i Slavonije gurmanski doživljaj za pamćenje

Sedam restorana, dva menija, svaki po tri slijeda, a sve neodoljivo i fino… Poznat po bogatoj gastronomskoj povijesti Danima okusa hrvatske tradicije i ove se godine priključio krajnji istok Hrvatske

Mame li vas mirisi i okusi masnog kruha i čvaraka, krepke juhe s knedlama, gulaša od spačvanske divlje svinje, slavonskog čobanca, prefinih salenjaka i odličnih vina poput iločkog traminca, tada ste istinski gurman pa će vas razveseliti vijest da se u Srijemu i Slavoniji sljedećih deset dana božanski jede… I to po iznimno povoljnim cijenama.

TZ VSŽ

A ako još niste imali prilike uživati u prefinim jelima u ovom dijelu Hrvatske, Dani okusa hrvatske tradicije idealna su prilika da to promijenite. Manifestacija traje od 18. do 28. studenoga u stotinjak restorana, a među odabranima je i sedam iz Vukovarsko-srijemske županije.

U Tordincima Acin salaš, u Gradištu Snašini kućari, u Vinkovcima hotel Admiral, u Iloku hotel Dunav s Michelinovom preporukom i restoran Stari podrum, u Sotinu Gondola, a u Bošnjacima Aquarius… U svakome od njih sljedećih deset dana moći ćete birati između dva tradicijska menija, svaki u tri slijeda i to po promotivnim cijenama od 95 kuna naviše.

Danijel Soldo (Izvor TZ VSŽ)

Sve svježe i domaće namirnice s lokalnih OPG-ova, za predjelo šokačka plata sa šunkom, kulenom, slaninom… Sir i pašteta od čvaraka za prste polizat. Istinski poznavatelji hrvatske gastro scene neće propustiti fiš bez kosti sa širokim rezancima, tu su i krepke bistre ili krem juhe, prženi šaran s krumpir salatom, hladna prasetina, bakina šnicla, odrezak crne slavonske svinje…

A za desert rezanci s makom, parene knedele s marmeladom, taške, slavonski kolačići… Pa birajte. Ima li bolje pozivnice za putovanje od Okusa Srijema i Slavonije?