Kuhali smo s Fantom

Pa ovo je FANTastično!
Pripremile smo dva jela u pola sata

Novinarka Super1 „vodi“ bitku s vremenom. Izazvala je samu sebe da napravi dva jela za ručak kolegicama s posla u samo posla sata! Za jedno joj je jelo bio potreban samo jedan lonac, a za drugo jelo vatrostalna zdjela. I naravno fine namirnice, FANT mješavine i dobra volja. I dok su kolegice na stol postavile tanjure i vilice, ručak je već gotovo bio spreman.

Fant

Fant zapečena tjestenina sa šunkom i sirom

Priprema: 20 min
Serviranje: 4 tanjura

Sastojci

  • Fant zapečena tjestenina sa šunkom i sirom
  • 250 g tjestenine
  • 150 g šunke
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g ribanog sira

Priprema

Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 700 ml vode i 200 ml vrhnja. Lagano miješajte dok umak ne zavri. Kuhajte 1 minutu. U posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu. Šunku narežite na manje kocke rasporedite po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom. Posipajte naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Sastojci Priprema Hrana
Fant

Fant piletina s gljivama i vrhnjem

Priprema: 20 min
Serviranje: 4 tanjura

Sastojci

  • Pileća prsa
  • Šampinjoni
  • Fant mješavina Piletina s gljivama u umaku od vrhnja
  • Vrhnje za kuhanje
  • Tjestenina
  • Voda

Priprema

Piletinu narežite na kockice i popržite na ulju. Dodajte gljive i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Fant mješavinu Piletina s gljivama u umaku od vrhnja pomiješajte s 400 mL hladne vode i 100 mL vrhnja te dodajte mesu i gljivama. Kad zavri kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.

Ivana je Fant piletinu s gljivama i vrhnjem pripremila za 35 minuta.

Sastojci Priprema Hrana

Recepti

6 provjerenih recepata svjetskih gastro hitova

Postoje ona jela za koja ste sigurni da će se svidjeti svima koje pozovete na ručak ili večeru. S razlogom se upravo ta jela provlače kroz mnoge menije poznatih restorana, a i među prvim su jelima koje mnogi mladi samostalno rade. Kako bi vam olakšali čitav proces i osigurali da i vaša prva jela budu fantastična, imamo provjerene recepte, sve male trikove, savjete i ideje kako brzo i fino napraviti jela koja svi obožavamo.

Proljetna zapečena tjestenina

Proljetna zapečena tjestenina

Sastojci

  • 250 g tjestenine (fusilli, penne, rigatoni ili makaroni Zlato polje)
  • 200 g zelenih šparoga
  • sol
  • 1 Fant zapečena tjestenina s 4 vrste sira
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice mascarpone sira
  • 80 g cherry rajčica
  • 30 g sira ribanca

Priprema

Šparoge skuhajte u posoljenoj vodi i narežite na manje komade. Sadržaj vrećice Fanta ispite u 800 ml mlake vode i 200 ml vrhnja. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte mascarpone sir. U nauljenu posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom. Dodajte šparoge i lagano promiješajte. Po površini rasporedite narezane cherry rajčice. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Super savjet: Kuhane šparoge trebaju biti mekane izvana i lagano hrskave iznutra. Važno ih je ne prekuhati jer će tako izgubiti teksturu, okus i vrlo vrijedne nutrijente.

Špageti bolognese

Špageti bolognese

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 250 grama mljevenog mesa
  • 1 Fant mješavina za špagete bolognese
  • 500 ml vode
  • 250 grama tjestenine s jajima

Priprema

Na ulju pecite mljeveno meso i odmaknite s vatre. Sadržaj vrećice Fanta otopite u mlakoj vodi. Nakon toga zalijte popečeno meso, vratite na vatru pa pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta, a povremeno i promiješajte. Skuhajte špagete. Umak s mesom prelijte preko tjestenine i poslužite dok je još toplo.

Super savjet: Ne zaboravite naribani sir!

Zapečena tjestenina s rajčicom i tunom

Zapečena tjestenina s rajčicom i tunom

Sastojci

  • 1 Fant mješavina za zapečenu tjesteninu s rajčicom i tunom
  • 250 grama tjestenine
  • 110 grama tune u vlastitom soku
  • 100 grama kukuruza šećerca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 800 ml vode

Priprema

Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml vode i 100 ml vrhnja. Zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok umak ne zakipi. Nakon što zakipi kuhajte još oko jednu minutu. U posudu za pečenje stavite tjesteninu. Nemojte ju kuhati ranije. Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva dok pripremate ostatak jela.

U posudu na tjesteninu dodajte ocijeđenu tunu, kukuruz i prelijte pripremljenim umakom. Lagano promiješajte da se sva tjestenina umoči u umak. Stavite u pećnicu na 30 minuta na 200 stupnjeva.

Umak od sira

Umak od sira

Sastojci

  • 1 Fant mješavina za umak od sira
  • 300 ml vode

Priprema

Sadržaj vrećice uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Nakon što zavri, kuhajte još pet minuta i neprestano miješajte. To je sve. Poslužite uz jelo po izboru.

Fino varivo

Fino varivo

Sastojci

  • 250 grama povrća po želji
  • 100 grama krumpira
  • 800 ml vode
  • 1 Fant mješavina za fina variva

Priprema

Povrće lagano pirjajte na ulju. Dodajte 800 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fant mješavine za fina variva. Kad zavri, kuhajte 30 do 35 minuta u posudi koju ostavite polu pokrivenu. Povremeno promiješajte. Po želji u varivo možete dodati dvije žlice vrhnja ili žličicu octa.

Umak od gljiva

Umak od gljiva

Sastojci

  • 1 Fant mješavina za umak od gljiva
  • 300 ml mlake vode

Priprema

Sadržaj vrećice Fant mješavine za umak od gljiva uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatri i neprestano miješajte. Pripremljeni umak poslužite uz jelo po izboru.

Vodič

Ovo su slavna jela koja svi volimo jer su prefina i jednostavna za pripremu

Neke od najpoznatijih svjetskih gastro hitova vrlo je lako pripremiti. Iako možda izgledaju komplicirano, a i okus im je takav da vam se čini da ih mogu raditi samo vrhunski chefovi, prevarili biste se.

Mnoga se svjetski poznata jela pojavljuju u mnogim filmovima i serijama. Za neka jela smo po prvi put čuli tek u filmovima, dok su nekima čak imena vezana uz hranu. Svi dobro znamo filmove Čokolada s Johnnyjem Deppom, Konobarica s Keri Russell, Ja sam ljubav s Tildom Swinton, kao i crtiće Ratatouille i Oblačno s ćuftama koji se vrte baš oko hrane.

Ono što možemo zaključiti je kako je fina hrana jedan od važnijih elemenata u mnogim filmovima pa se tako neka poznata svjetska jela često ponavljaju u filmskim radnjama. Neke gastro hitove kao što su zapečena tjestenina s četiri vrste sira i fina variva svi obožavaju zbog čega su i dio svakodnevne kuhinje mnogih Hrvata. Ta jela su stvarno jednostavna za pripremu, a i ne treba previše vremena da se pripreme pa nije nimalo neobično da su to često prva jela koja mladi samostalno pripremaju.

S razlogom su se neke od najvećih legendi svjetske gastro scene pojavile u brojnim holivudskim filmovima. Donosimo par odličnih i komičnih situacija iz filmova i serija koje ste sigurno gledali, a i vjerojatno brzo ogladnjeli nakon što ste ih pogledali.

Zapečena tjestenina s četiri vrste sira – Home alone

Jedno od najpoznatijih američkih jela zasigurno je tjestenina zapečena sa sirom, a zbog toga se i jako često pojavljuje u mnogim njihovim filmova. Ipak, najpoznatija scena je iz filma 'Sam u kući' kada mladi Kevin McCallister ostaje sam u svojoj velikoj kući i odluči si pripremiti jednostavnu tjesteninu sa sirom. Sir je inače čest element u filmskim kuhinjama omiljen stvarno mnogim likovima kojeg obožavaju sve generacije. Dio razloga je vjerojatno i to što se tjestenina s četiri vrste sira priprema stvarno jednostavno i brzo, a može biti još ukusnija uz Fant nove mješavine. U filmu 'Sam u kući' postoji i jedna velika ironija - Kevin u filmu nije uspio uzeti niti jedan zalogaj tog ovog jela.

Špagete bolognese

Dok je najpoznatija filmska scena sa špagetima ona u animiranom filmu 'Dama i Skitnica' koja je rekreirana već nebrojeno mnogo puta, postoji još jedna koja pokazuje koliko jednostavna hrana može biti pravo zadovoljstvo. Radi se o filmu 'Jedi, moli, voli' u kojem Julia Roberts u restoranu naručuje špagete bolognese dok promatra mladi par. Tada krene jesti dok u pozadini svira arija, a ona zaista uživa u ovom tradicionalnom talijanskom jelu koje pojede do zadnjeg zalogaja. Samo dok gledate film uspijete ogladnjeti.

Umak od sira

Nachosi su za mnoge ukusna grickalica, posebno ako idu uz umak od sira koji može poslužiti i kao odličan dodatak glavnom jelu. Svi oni koji vole sir znaju koliko je teško uzeti samo malo umaka od sira. To je odlično prikazano i u jednoj komičnoj sceni iz legendarne serije Seinfeld. Naime, George Costanza uzima čips i umače ga u umak, no to jako naljuti muškarca koji sjedi pored njega jer je George odlučio uzeti umak dva puta s jednim čipsom. Mi ga potpuno razumijemo, pa kako se zaustaviti samo nakon jednog griza.

Fino varivo

Varivo i fine juhe uvijek su odličan način da se okrijepite nakon neprospavane večeri. Osim što vraćaju energiju, dugoročno pomažu i u održavanju zdravlja. Premda se taj dio njihove dobrobiti ne pokazuje baš previše često u filmovima, juhe i fina variva ipak su čest. Jednu legendarnu scenu s juhama odigrala je Julie Walters u BBC-evoj komediji 'Our friend Victoria'. Glumi konobaricu koja nikako da posluži goste, a kada to napokon i uspije, oni naručuju juhe. Posebno poznata scena s juhama je zasigurno i ona s plavom juhom iz filma Dnevnik Bridget Jones za koju čak postoje recepti na internetu.

Sve ove scene dobro pokazuju kako su neka jela toliko legendarna da su dobila ulogu u popularnim filmovima i serijama. Ne preostaje vam ništa drugo nego da ih i sami pripremite. Bez brige, ići će lako i brzo, pogotovo uz Fant nove mješavine.

TG Studio logo

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s partnerom Podravka i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.