Poslovni stil

Rita Rumora izdvojila je za nas svoje poslovne kombinacije koje su sve samo ne uobičajene

Zavirili smo u garderobu influencerice i osnivačice MagMea, Rite Rumore, koja nam je otkrila svoje dvije poslovne kombinacije za ovo proljeće

Lice Rite Rumore ovih dana viđamo svugdje. Od Instagrama preko evenata do kampanja i modnih editorijala, Rita je jedna od trenutno najpopularnijih domaćih influencerica. Ova it djevojka ugostila nas je u svom novouređenom stanu u centru grada kako bi nam dala mali uvid u svoju garderobu i poslovne kombinacije.

Rita radi od kuće, zato i ima svoj mali uredski kutak, a osim što se profilirala kao modni i beauty influencer na Instagramu, osnivačica je i portala MagMe. Tako su njezini dani ispunjeni sastancima s klijentima, raznim snimanjima i naravno, fotografiranjima za svoj Instagram profil.

Kada ide na sastanke odlučuje se za nešto klasičnije kombinacije, ali i dalje u svom stilu, upotpunjene ključnim komadima sezone. Za nas je odabrala dvije omiljene ovog proljeća.

Upečatljivi komadi kao okosnica stila

Aleksandar Selak

“Nisam veliki fan klasičnog poslovnog odijevanja u smislu tipičnog odijela i sličnog. Mislim da hlače s uzorkom i klasična jednobojna vesta mogu biti odličan poslovni look, a kod mene se on najčešće bazira na plisiranoj suknji s uzorkom, bijelim salonkama i topu koji mora biti za broj veći da bih postigla oversized dojam. I obavezno puno nakita”, opisuje Rita svoju poslovnu kombinaciju.

Njezini radni dani izgledaju jako slično osim što se, kako sama kaže, zbivaju na drugačijim lokacijama. “Ustajem rano, oko šest sati, a često i ranije, i prvo u miru popijem kavu. Ne volim kad mi dan počne hektično, pa si svako jutro ostavim vremena za kavu i da se pripremim za sve što me čeka.”

Mislim da hlače s uzorkom i klasična jednobojna vesta mogu biti odličan poslovni look

“Uzimam si vrijeme za sve mailove, poruke i pozive koje moram taj dan odraditi, zatim radim materijale koje moram poslati – u smislu fotografija za Instagram, a nakon toga ponovno sjedam za kompjuter. Kako je sada vrijeme novih kampanja i lansiranja noviteta, kroz tjedan bude i po nekoliko evenata pa se popodne na brzinu sredim i odem na događanja.” Rita ima ured u stanu u kojem živi što joj uvelike olakšava posao.

Biti modna influencerica

Ritini dani sastoje se i od niza sastanaka s klijentima, tako da je sljedeće logično pitanje bilo odijeva li se svaki put kako se osjeća ili uzima u obzir s kime se nalazi i kakve suradnje i dogovore sklapa taj dan.

“Ne mogu odabrati koji komad odjeće nikada ne bih odjenula, ali uvijek pazim da za sve poslovne lookove ne odjenem nešto što je previše ili prenapadno za dan. Najviše pažnje pridajem tome da to nisu kombinacije koje su neprimjerene u smislu prekratke haljine i sličnog. Jedino što znam da nikad ne bih odjenula, a često to vidim u poslovnim kombinacijama drugih žena, su najlonke u boji kože. Evo to stvarno nikada ne bih odjenula.”

Jedino što znam da nikad ne bih odjenula, a često to vidim u poslovnim kombinacijama drugih žena, su najlonke u boji kože

Iako radi u branši u kojoj nije potrebno strogo poslovno odijevanje, kaže kako i dalje smatra da je poslovni sastanak upravo to, a ne usputna kava s prijateljicama, pa tako i ono što nosi mora biti prilagođeno tome. “Pazim da je to odjeća koja je primjerena za poslovne prigode, a najviše pažnje pridajem materijalima i formi. Baza moje garderobe su komadi s uzorcima. Jako volim kombinirati različite uzorke i rijetko ću biti u jednostavnim klasičnim komadima”, kaže Rita.

“Posao inflencera je sigurno jedan jako lijep posao koji ti omogućava neke prilike i trenutke koji su stvarno prekrasni. Što se tiče same operative posla, jako je sličan bilo kojoj drugoj vrsti oglašavanja. Na isti način na koji se rade oglasi u medijima, na sličan način se dogovaraju suradnje. Vas angažira brend za oglašavanje na vašem profilu i na vama je da smislite način kako proizvod predstaviti publici. Ono što pazite je da su to brendovi koje inače koristite i s kojima se želite povezati jer je to jedini način da suradnja bude uspješna. Što se tiče obaveza koje imam, iste su kao i kod drugih poslova, postoje neke smjernice kojih brendovi žele da se držite, imate rok do kojeg morate napraviti materijale, te se od vas očekuje kreativa”, opisuje Rita kako je biti influencerica.

Baza moje garderobe su komadi s uzorcima. Jako volim kombinirati različite uzorke i rijetko ću biti u jednostavnim klasičnim komadima

“Zahtjevno je zato što sam tek na početku, puno stvari još ne znam i tek ih učim pa su to još slatke muke, ali ja stvarno volim svoj posao i obožavam ga raditi. Oglašavanje, digital, marketing – to su stvari koje me zanimaju i s kojima bih se voljela baviti. Volim kreativnost koju mi taj posao daje, volim učiti o tome i smišljati neke nove stvari koje bi ljudima bile još zanimljive”, komentira mi Rita.

Trendovi i očekivanja

Aleksandar Selak

Kada se radi o trendovima za ovu sezonu, zamolila sam Ritu da mi izdvoji svoja tri omiljena i must have modna komada, a kako se sjećam da sam je jedno jutro srela u gradu bez imalo šminke i u sportskoj kombinaciji, zanimalo me ima li pritisak okoline zbog svog izgleda ili neke dane jednostavno ne mari.

“Teško mi je izdvojiti samo tri, ali ako moram mislim da bi to bila Max Mara Weekend Pasticcino torba, koja svake godine dolazi s novim uzorkom, a ove je godine plavo-bijela pa me posebno oduševila. Zatim Chanel balerinke koje podignu i najjednostavniju kombinaciju te Stine Goya komplet, hlače i top, koji mogu nositi i odvojeno te funkcionira u dnevnoj i večernjoj varijanti,” kaže Rita.

“A što se tiče make upa, većinom sam bez njega, a i kada se šminkam za evente to su uglavnom samo podloga i maskara tako da bih rekla da nisam opterećena time. Ne moram uvijek biti sređena jer mislim da to nije prirodno i nitko nije uvijek sređen pa tako niti ja. Čak ponekad pomislim da sam i preopuštena. Naravno da svatko od nas na svojem profilu objavljuje svoje najbolje slike i trenutke, ali mislim da su svi svjesni da nitko od nas nije sređen svih sedam dana u tjednu, niti je to poruka koju bih voljela slati.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba