LJEPOTA

Pitali smo kozmetičarke je li potrebno piling raditi baš svaki dan? Evo što su nam rekle

Stručnjakinje iz poznatih salona rekle su nam što misle o korištenju dnevnog pilinga

Piling je mnogima dio dnevne, tjedne ili mjesečne beauty rutine i danas ih na tržištu zbilja ne nedostaje. Bilo da se radi o klasičnim mehaničkim ili enzimskim pilinzima, svatko odabire ono što mu je poznato ili preporučeno. I dok ove enzimske ostavljamo uglavnom za posjet stručnjacima u kozmetičkim salonima, ove mehaničke s vremena na vrijeme koristimo kod kuće. Glavna uloga im je ukloniti odumrle stanice kože i dati joj da prodiše, a mnogi su okarakterizirani kao dnevni pilinzi. Moramo priznati da nam je ponekad teško pratiti i nanošenje maske jednom tjedno, a kamo trljati lice mrvicama svaki dan. Kao i kod svega, postoje podvojena mišljenja oko korištenja pilinga svakodnevno, pa smo ih potražili kod stručnjakinja iz zagrebačkih kozmetičkih salona.

Nada Ashburn, Kozmetički salon Nada Kovač

Koliko često se preporučuje piling, ovisi isključivo o vašem tipu kože, godinama i vrsti pilinga. Piling je naime, postao neizostavni dio njege lica i tijela. Mi radimo s profesionalnim aparatima i preparatima za piling kože. Od preparativnih pilinga najčešće koristimo Maria Galland mehanički piling koji čisti dubinski uz pomoć zrnca grublje teksture. Pilingom se uklanjaju orožnjele stanice i nečistoća iz pora. Osim ljepšeg izgleda i teksture njime se potiče prokrvljenost kože, ujednačuje ten i nepravilnosti kože. Pored toga stimuliraju se stanice, obnavlja i regenerira kožu te uklanjaju sitne borice i ožiljci. Važno je naglasiti da nakon pilinga koža bolje upija preparate za kućnu njegu. Kod kuće preporučujemo napraviti piling u prosjeku jednom tjedno. Treba paziti prilikom odabira pilinga naročito kod osjetljive kože. Pilinzi za kućnu upotrebu će osvježiti i ujednačiti ten te uljepšati kožu.

Preporučujemo piling balzam za usnice od Christian Diora, a kod osjetljive kože lica njihova preporuka je piling istog brenda, naziva Instant gentle exfoliant piling. Kod mješovite i masne kože volimo piling od Kiehl’sa.

Lidija, Medelior centar za njegu kože


Čišćenje, piling i hidratacija su osnove njege našeg najvećeg organa – kože. Piling se preporučuje barem jednom tjedno kao dio kućne njege kako bi ubrzali obnovu kože, uklonili mrtve stanice i pripremili kožu za bolju apsorpciju drugih proizvoda. Mrtve stanice koje predugo ostaju na koži mogu uzrokovati pojavu akni, uraslih dlačica, začepljenje pora, a koži daju sivkast ton i bore. Individualno je treba li se piling raditi češće stoga je vrlo važno promatrati svoje lice i promjene na njemu. Prerijetkim korištenjem nećemo postići željeni učinak, a ako se pretjera s upotrebom pilinga koža će alarmirati crvenilom, nadraženošću i pojačanom osjetljivošću.

Ako se ipak odlučimo za svakodnevne pilinge vrlo je bitno izabrati nježan proizvod (čistače) dok neagresivni piling preporučujemo jednom do dva puta tjedno. Važno je pripaziti da ne oštetimo kožu jer prejakim masiranjem možemo pogoršati crvenilo i isušenost. Nipošto ne smijemo zaboraviti kožu bogato nahraniti hidratantnom kremom.

Kristina Siladi, Kozmetički salon Kala

View this post on Instagram

A post shared by Kozmeticki salon Kala (@kozm.salon_kala)


Mehanički piling najčešće koristimo kod suhe i osjetljive kože. Takvu vrstu pilinga odabiremo kada želimo postići efekt eksfolijacije (skidanja mrtvih stanica) i njege u isto vrijeme. Kod mehaničkog pilinga u potpunosti možemo kontrolirati intenzitet djelovanja, jačinom pritiska i duljinom trajanja postupka. Preporučujemo 1 do 2 puta tjedno u kombinaciji s hidratantnom maskom. Dnevno provođenje mehaničkog pilinga je nepotrebno. Na dnevnoj bazi se koriste lagani eksfolijatori na bazi kiselina, a kod posebnih indikacija ili dubinska aparativna ili preparativna čišćenja.

Martina Pužar Zebić, Beauty centar Božica

Piling uvijek radimo u kombinaciji s maskom, kod masne kože preporučujemo dva puta tjedno, kod mješovite kože jedan put tjedno, a kod suhe i osjetljive dva puta mjesečno. Kod mješovite se dnevni piling može u kontinuitetu raditi dva mjeseca, a onda se treba prestati. Razlog tome je što s godinama koža postaje sve tanja, a napadaju je lezije, virusne bradavice i fibromi. Umjesto toga kožu je potrebno debljati, dizati joj imunitet, a ne ju dodatno dehidrirati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba