NJEGA KOŽE

Sadržaj omogućava La Roche-Posay

Otkrile smo kremu za sunčanje koja dolazi u eko-tubi, a formula čuva biljni i životinjski svijet mora

Jako nam je važno koristiti SPF, no još nam je važnije da on ne šteti biljnom i životinjskom svijetu mora i oceana. Pronašli smo proizvod koji obećava upravo to

Već desetljećima slušamo o važnosti korištenja krema za sunčanje kako bismo se zaštitili od štetnih UV zraka, a globalno zatopljenje posljednjih je godina dodatno podignulo svijest o tome. Kreme za sunčanje postale su dio svakodnevne rutine i procjenjuje se da će globalno tržište proizvoda za zaštitu od sunca do 2024. godine narasti za čak 68 posto u odnosu na 2015. godinu i vrijediti oko 25 milijardi dolara. O tome da sve više brinemo o zaštiti kože govori i podatak da je melanom jedina vrsta raka čija stopa opada u svijetu.

Sve to znači da je na tržištu zbilja mnogo proizvoda za zaštitu od sunca pa je važno pronaći kvalitetne, ali još važnije od toga, one koji nisu štetni za okoliš. Kreme za sunčanje najintenzivnije nanosimo neposredno prije kupanja, što znači da njihov kemijski sastav završava u moru. Zato nas je oduševila posljednja krema za sunčanje koju smo pronašli. Osim što dolazi u ekološki prihvatljivoj ambalaži s minimalno plastike, formula je napravljena tako da ne šteti biljnom i životinjskom svijetu mora i oceana.

14 tisuća tona kreme za sunčanje završi u oceanu

Aleksandar Selak

Iako ih se preporučuje koristiti tijekom cijele godine, proizvode za sunčanje ipak najintenzivnije koristimo tijekom ljeta, odnosno na plaži. I dok će nas zaštiti od sunca, mogu imati suprotan učinak na život pod vodom. Procjenjuje se da godišnje 14.000 tona kreme za sunčanje završi u oceanima, dijelom zbog kupanja u moru, a dijelom kroz odvod. Uz to, aerosolni sprejevi mogu širiti čestice kreme za sunčanje po pijesku, koje će plima na kraju odnijeti u more. Zato su neka turistička odredišta, poput Havaja i Djevičanskih otoka, u procesu zabrane korištenja krema za sunčanje koje imaju toksične sastojke.

Svjesni da proizvodi mogu biti štetni za okoliš, brend La Roche-Posay je u sklopu linije za zaštitu sunca Anthelios predstavio nekoliko ekološki odgovornih proizvoda. Posebno su nam za oko zapali ECO hidratntni losioni sa zaštitnim faktorima od 30+ ili 50+, koji dolaze u tubi od kartona, čime je upotreba nereciklirane plastike smanjena za 45 posto. Osim toga, losioni imaju formulu s tehnologijom Netlock, koja kombinira visoku zaštitu od sunca s otpornošću. Losioni su zbog Netlock tehnologije izrazito otporni na pijesak, vodu i znoj te ne peku za oči.

Na tržištu u pravilu biramo između kemijskih proizvoda za sunčanje, koji sadrže spojeve koji apsorbiraju UV svjetlost prije nego što ona dođe do kože, i fizikalnih (mineralnih), koji se sastoje od finih mineralnih čestica, obično cinkova oksida i titanijeva dioksida, koje reflektiraju i apsorbiraju UV zrake. Anthelios ECO hidratantni losion koristi kombinaciju, a rezultat je proizvod visoke zaštite i homogene, nemasne teksture, koja ne migrira na koži. Losioni su dermatološki testirani i imaju hipoalergensko djelovanje, što ih čini posebno prikladnim za osjetljivu kožu sklonu reakcijama na izloženost suncu.

Sunce najviše utječe na starenje kože

Aleksandar Selak

Istraživanja su pokazala da štetne UV zrake najviše utječu na starenje kože, a zeznut dio je što nepovratna šteta koja je nastala na koži i vezivnim tkivima nije odmah vidljiva oku. Zato se kaže da budemo oprezni jer koža vrlo dobro pamti. Zato nam je iz Anthelios linije proizvoda genijalna i Age-Correct SPF50+ krema, koja sprječava i ublažava znakove starenja nakon četiri tjedna. Sadrži dermatološke korektivne aktivne sastojke, poput hijaluronske kiseline, niacinamida i feniletil rezorcinola. Nova tehnologija CELLOX-B3 TECHTM, koja sadrži drometrizol trisiloksan (Mexoryl XL), osmišljena je kako bi se smanjio broj oštećenja koja uzrokuju UVA/UVB i IC-A zračenje te zagađenje.

Pruža zaštitu od širokog spektra, odbija čestice onečišćenja i njihovo vezanje na kožu te štiti od oksidativnog stresa uzrokovanog zagađenjem i IC-A zračenjem. Ako ste ljubitelji zaštite od sunca u spreju, onda bismo preporučili Anthelios nevidljivi sprej sa zaštitnim faktorom SPF 50+. Sprej je također dermatološki testiran, otporan na vodu, znoj i pijesak te ne peče za oči. Uz njega bismo za vrijeme ljetnih vrućina u torbicu svakako ubacili termalnu vodu, koja kombinacijom minerala i elemenata u tragovima, poput selena, ima umirujući i omekšavajući utjecaj na kožu. Termalna voda dobra je za odrasle, ali i bebe.

Aleksandar Selak

Osim što utječe na starenje kože, UV zračenje može imati i mnogo opasniju posljedicu, a to je rizik od raka kože. Primjerice, Australija ima najveću stopu oboljenja od melanoma u svijetu i nalazi se u južnoj hemisferi, gdje je stopa UV zračenja veća za 15 posto nego u ostatku svijeta. Uz to, većina tamošnjeg stanovništva nema tip koji kože koji je prikladan za dugo izlaganje suncu. To mnogo govori o važnosti zaštite ovisno o tipu kože, pri čemu su u riziku osobe svjetlije puti, ali i mala djeca i bebe. Zato bismo roditeljima preporučili Anthelios dermo-pediatrics proizvode namijenjene za djecu i bebe jer su testirani pod nadzorom dermatologa i pedijatra.

Sadržaj nastao u suradnji s La Roche-Posay

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba