POSLOVNI STIL

Kako izgleda stil žene koja preko dana radi u banci, a tijekom noći radi modne ilustracije? Zna Mateja Sučević

U novom izdanju rubrike poslovni stil donosimo vam stil Mateje Sučević

Ilustracije Mateje Sučević sigurno ste spazili na Instagramu jer spazile su ih i svjetski poznate blogerice s milijunskom publikom poput Aimee Song. No, nije široko poznato da se Mateja ilustracijom bavi u večernjim satima dok preko dana radi – u banci. Nismo zato mogle odoljeti, a da je ne ugostimo u našoj rubrici poslovni stil.

View this post on Instagram

style icon | would draw her daily | @aimeesong @songofstyle ?? #illustration #songofstyle #aimeesong #matejacrta #inspo #wallart #worldofstyle #creative

A post shared by @ matejasucevic on

KAKO POMIRITI FORMALNO i KREATIVNO

Aleksandar Selak

Matejini radni dan su većinom kaotični i dinamični, kaže, kao i njen život. Trenutno radi puno radno vrijeme u jednoj kartičarskoj kući, dok se ilustracijom bavi iz udobnosti vlastitog doma. “S maskom na licu, čašom vina u ruci i Netflixom u pozadini”, dodaje. “Nisam ljubiteljica formalnog odijevanja”, kaže. “Iako moja industrija ima strogi poslovni dresscode, kao prava buntovnica učestalo ga kršim na nesreću svojih šefova (oproste mi!). Volim imati slobodu i prostor za eksperimentiranje, ali naravno sve u granicama ukusa i primjerenosti. Look mi ovisi o danu, raspoloženju i rasporedu. Najčešće me možete vidjeti u dobro krojenim hlačama i topu ili pak nabacim neku haljinu budući da sve kombinacije smišljam u 6 ujutro.”

Iako moja industrija ima strogi poslovni dresscode, kao prava buntovnica učestalo ga kršim

U slobodno vrijeme njeguje stil koji se, kako kaže kroz smijeh, očekuje od jedne modne ilustratorice. “Slip ili boho haljine, dobre traperice, male torbe u koje ništa ne stane neki su moj prepoznatljiv znak. Prošla sam sve faze, od osnovnoškolskih nosim-samo-crno dana do flowerpower overloada te potpunog minimalizma. Vjerujte mi, been there, done that. Trenutno sam zadovoljna vlastitim stilom koji je totalno klasičan, s dozom drame definitivno. Volim se kreativno izraziti odjećom i modnim dodacima. Naglasak prije svega stavljam na materijale, kroj i kvalitetu te sam sve izbirljivija i pažljivija kada kupujem. Također sam primijetila da se sve više okrećem neutralnim bojama i komadima.”

Aleksandar Selak

ODJEĆA U KOJOJ SE OSJEĆAMO SNAŽNO

“Mislim da najbolje izgledaš kada si sretan i zadovoljan u svojoj koži, onda nije bitno što nosiš”, kaže Mateja. “Na lijepoj koži i kosi sve dobro stoji, a ako se mene pita onda bih na to stavila bijelu slip haljinu i male nude sandale te nabacila neku kul print torbicu. Voila.

Aleksandar Selak

Uz to dodaje da obožava stil i držanje Rose Huntington-Whiteley jer je uvijek seksi i chic bez da se puno trudi. “Volim Sophiju Roe, Darju Barannik, Alex Riviere i cure iz brenda Attico – Giorgiju Tordini i Gildu Ambrosio. I definitivno dramatičnost Evangelie Smyrniotaki.”

Uvijek je lijepo vidjeti ženu koja se osjeća ugodno u onome što nosi i koja nosi to najbolje što zna

Kaže i da voli sve što Chloe izbaci na tržište jer je to za nju trend sam po sebi. Dok je kao ključni trend za ovo ljeto istaknula trend minimalističkih strappy sandala. “Kupila par komada. Guilty“, kaže. “Mislim da je uvijek lijepo vidjeti ženu koja se osjeća ugodno u onome što nosi i koja nosi to najbolje što zna. Cijeli život se igramo oblačenja i presvlačenja, ne treba ništa shvaćati preozbiljno.”

Aleksandar Selak

O BRZOJ MODI i INSTAGRAMU

Kad je brza moda u pitanju, Mateja kaže da bismo svi trebali stati na loptu pa tako i onda sama. “Nevjerojatno je koliko smo dnevno bombardirani Instagram inspiracijama i novim trendovima koji izlaze jedan za drugim te koje dan kasnije odmah možete naći u dućanu. Smatram da je Instagram glavni krivac za to budući da ne trpi ponavljanje kombinacija. Naravno, neka svi kupuju što ih veseli i što im se sviđa, ali bilo bi bolje da to radimo više promišljeno s naglaskom na bezvremenski element kupljenih komada.”

Ona je posljednjih dana kupovala tek kupaće kostime i jednu bež haljinu na Asosu. “Kombinacija lana i pamuka, totalno je lagana i prozračna. Bit će idealna za šetnje Istrom ovog ljeta.”

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba