MODNI TEST

Isprobala sam uslugu stilističkog savjetovanja i shoppinga s Ivanom Pavić. Vodimo vas kroz cijelo iskustvo

Tko ne bi volio da ga profesionalni stilist povede u shopping? Ivana Pavić otkrila mi je sve što do sada nisam znala o svom stilu

“Mnogo ljudi misli kako su stilistički savjeti luksuz i kako si to oni ne mogu priuštiti, a prava istina je da skoro svi trebaju pomoć oko odijevanja ili bar stručni savjet, a ne onaj od strane najbolje prijateljice koja ionako zna što želimo čuti”, objasnila mi je stilistica i naša draga suradnica Ivana Pavić kad smo se našle na kavi kako bismo se dogovorile za isprobavanje njene nove usluge, one stilističkog savjetovanja i shoppinga.

Ivana je nedavno pokrenula vlastiti posao, pratiti je možete ovdje, a nudi usluge stiliziranja modnih editorijala, kampanja i lookbooka, kreativno vodstvo i produkciju manjih foto i video snimanja, stvaranje sadržaja i vođenje društvenih mreža te osobno stilističko savjetovanje i shopping koje mi je najviše privuklo pažnju.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA STILISTIČKO SAVJETOVANJE

Ivana kreira personalizirani moodboard za svakog klijenta 
Foto: Aleksandar Selak

“Svakodnevno vidim puno žena, ali i muškaraca koji se odijevaju neadekvatno svojoj tjelesnoj građi, masi, visini i često pogrešnim kombiniranjem odjeće i modnih dodataka sebi naprave dodatni problem te si primjerice dodatno skrate figure ili pak sakriju dijelove tijela koje bi trebali otkriti”, kaže Ivana. “Nevjerojatno je puno žena i muškaraca u poslovnom svijetu koji naprosto ne znaju odakle početi s izborom poslovne garderobe, a da to nisu samo crne hlače i bijela košulja. Mnogo je žena koje su nezadovoljne svojom figurom te je skrivaju ispod slojeva odjeće. Važno je shvatiti da mi nismo robovi odjeće, nego da ona nama služi. Također, nitko nije savršen, ali zato se možemo poigrati krojevima, bojama i proporcijama odjeće kako bismo uspostavili balans.”

Ivani je zato želja pomoći ljudima da se osjećaju bolje u odjeći koju nose i na taj način podignu vlastito samopouzdanje i nauče nešto o vlastitom stilu kako bi iskoristili puni potencijal koji imaju. Jedva sam čekala saznati kako će to funkcionirati u mom slučaju jer znam da često biram preduge haljine ili preširoke hlače iako mi češće odmažu nego pomažu.

OD UPOZNAVANJA DO MOODBOARDA

U Velvetu na kavi 
Foto: Aleksandar Selak

“Usluga se sastoji od stilističkog savjetovanja te shoppinga s klijentom ili za klijenta. Važno je napomenuti kako je moguća usluga samog savjetovanja bez shoppinga, ako klijent to ne želi”, kaže Ivana. “Savjetovanje se sastoji od intervjua s klijentom (online ili uživo) gdje saznajem informacije o tjelesnoj građi, kroz razgovor doznajemo što ne voli, a što voli na svom tijelu, opće informacije o visini, telesnoj masi, konfekcijskim brojevima uz mjerenje. Također saznajem informacije o bojama, materijalima i krojevima za koje misli da mu najbolje odgovaraju kao i o najdražim brendovima. Gradimo predožbu o stilu koji preferira te definiramo koji su nam ciljevi savjetovanja.”

Budući da se Ivana i ja već poznajemo, bilo je lakše odrediti daljnje korake jer je već imala neku predodžbu o mom stilu. Našle smo se u Velvetu na kavi, prošle kroz sve detalje i nije prošlo puno vremena dok mi Ivana nije poslala prezentaciju s moodboardom izrađenim na temelju onoga o čemu smo razgovarale. On uključuje sve informacije od građe do mojih preferencija, ali i savjete kakve bih komade s obzirom na sve to trebala nositi. Uz to, uključuje i prijedloge kombinacija koje bih mogla isprobati i uključiti u svoj stil.

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

Moodboard
Ivana Pavić

SHOPPING SA STILISTICOM

U shoppingu 
Foto: Aleksandar Selak

Nakon što mi je stigao moodboard te sam ga s Ivanom prokomentirala i istaknula ono što mi se posebno sviđa, kao i ono što mi se nikako ne sviđa, slijedio je shopping. Ivana naglašava da ovo nije korak koji je nužan u usluzi. Klijent može zatražiti i uslugu savjetovanja bez shoppinga. No, ja sam odlučila isprobati i taj korak pa smo odredile budžet i dogovorile nekoliko adresa na koje ćemo otići prema mojim preferencijama i njenim savjetima. Budući da mi je važno da nosim komade iz provjerenih izvora i po mogućnosti s hrvatskim potpisom, naša je glavna adresa za ključne komade bila Fasada.

Ne nosim puno boja, volim neutralne nijanse, uglavnom crnu i bijelu, a kod Fasade uvijek nađem upravo to. Isprobala sam jednu crnu haljinu, jedan crno-bijeli kombinezon te jedne tamne hlače i bijeli top što se sve uklopilo u moj stil. Međutim uz Ivanino prisutstvo, a posebno nakon analiziranja prezentacije s moodboardom, bilo je lakše zaključiti da mi ne pristaju široke hlače te da je crna haljina ipak preduga za moju visinu. A onda se tu našla i jedna ljetna haljina u boji fuksije koja mi se sviđa, ali je nisam mogla zamisliti na sebi dok je nisam isprobala. Stajala mi je savršeno i na kraju je to bio glavni komad koji sam kupila. Bila mi je malo duga, no sjajno je i to što kad kupujete u showroomu kod dizajnera najčešće sve možete dobiti po mjeri. Ivana je odmah odmjerila da je treba skratiti za desetak centimetara da bi mi pristajala kako treba, a dizajnerica Patricia Sladić sve zabilježila tako da idući tjedan idem po novu haljinu.

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Kod Fasade
Aleksandar Selak

Budući da je prezentacija s moodboardom bila vrlo jasno složena, te nakon posjeta još nekoliko trgovina, sama sam mogla odabrati ostale komade online iz moodboarda i upotpuniti odabrane kombinacije modnim dodacima, možete ih vidjeti u galeriji. A ako vas zanima ovo usluga možete se javiti Ivani za sve informacije putem njezine službene stranice.

Zara 349,90 kuna

H&M 22,60 kuna (hm.com)

H&M 302,21 kuna (hm.com)

H&M hlace 188,85 kuna (hm.com)

H&M sako 302,21 kuna (hm.com)

Arket 294,73 kuna

Mango 129,90 kuna

Zara 59,90 kuna

Zara 119,90 kuna

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube