MODA

Gdje pronaći savršen par balerinki? Ovih pet kultnih brendova rade neke od najboljih na svijetu

Obožavamo dobre balerinke i vječno smo u potrazi za dobrim parom. Ovih nekoliko brendova su nam na vrhu liste

Postoje žene koje obožavaju balerinke i one koje ih nikad ne bi stavile na nogu. Redakcija Super1 ih obožava i svaka ima svoj idealni par. Ja volim klasične okrugle s dubokim dekolteom, Latica nosi lagani špic model od mekane zmijske kože, Nives je vjerna klasici u crnom, a Ema nosi prljavoružičaste koje se vežu oko noge.

Kad ne znamo što bi na noge, balerinke su uvijek tu, a ja sam trenutno u fazi da bih kupovala i nosila samo njih. S obzirom na sve navedeno, stalno pratim vruće brendove i maštam o novom paru pa sam napravila popis onih brendova koji su po mojem mišljenju najrelevantnije u svijetu balerinki.

Pretty Ballerinas

View this post on Instagram

Spring coming soon…? #prettyballerinas

A post shared by PrettyBallerinas (@prettyballerinas) on

Pretty Bellerinas je španjolski brend iz Minorce osnovan davne 1918. godine. Od 2005. godine, zahvaljujući modnom i marketinškom savjetniku i stručnjaku Davidu Bellu, brend je postao popularan, a Kate Moss, Claudia Schiffer i Kylie Minogue samo su neke od poznatih osoba koje su ga nosile. Danas imaju modele koje možete samo poželjeti, a dolaze u najrazličitijim varijantama boja i materijala, a moj favorit među modelima je Rosario. Cijene se kreću od 129 eura na više.

Rosario

Shirley

Ella

Marilyn

Anniel

View this post on Instagram

Ballerine ? . . #anniel #annielshoes #ballet #ballerina #velvet #springtime #ss20

A post shared by Anniel (@annielofficial) on

Talijani su eksperti kada je u pitanju obuća, a ovaj brend radi neodoljive balerinke. Osnovan je koncem 70-ih godina, inspiriran dugačkom tradicijom baleta. Brend je poznat u cijelom svijetu po svojem jedinstvenom dizajnu i kvaliteti, a zahvaljujući viziji japanskog dizajnera cipele su postale obavezan komad u Japanu, a prodavale su se u najboljim buticima ondje. Danas u svojoj ponudi imaju razne modele, od balerinki pa sve do gležnjača. Najpopularniji je model Soft koji izgleda kako papučica na vezanje. Cijene se kreću od 100 eura na više.

Ballet

Bow

Classic

Pointe

Slingback

Soft

Vintage

Repetto

I tako dođemo do Francuza, odnosno brenda Repetto koji je od 1947. godine krenuo s izradom sićušnih cipelica za ples. Trgovina je bila postavljena vrlo blizu Pariške opere i plesači su hrlili po svoj par. Nešto kasnije u dućan je upala glumica Brigitte Bardot koja je bila u potrazi za laganom obućom koja bi bila ženstvena. Kreirana je balerinka koja je bila inspirirana baletnom papučicom, a karakterizirala ju je lakoća i ženstvenost. Danas Repetto proizvodi oko 300 tisuća pari godišnje, a cijene se kreću od 130 eura za snižene modele pa na više.

Lili

Lou

Narde

Cindarella

 

Mansur Gavriel

Iako je ovaj brend prvo bio poznat po torbicama, uskoro je krenuo s balerinkama i mi smo se s prvim parom zaljubile. Iako je nešto zatvoreniji prednji dio, totalno su nas osvojile s mogućnosti personalizacije. Američki brend koji su osnovale Rachel Mansur i Floriana Gavriel 2012. godine vrlo brzo je postao omiljen svima koji vole boje. Izdvojio se smionom paletom boja svojih modnih dodataka, a cijene njihovih balerinki kreću se od 3.250 kuna na više.

Dream natikače

Dream

Tory Burch

Još jedan američki brend koji ne smijemo izostaviti je Tory Burch, osnovan 2004. godine. Njegove klasične balerinke s kopčom u obliku logotipa nemoguće je da niste vidjeli, a dolaze u svim bojama koje možete zamisliti. Rekla bih da je to komad koji najbolje predstavlja ovaj brend, ali to je samo moja perspektiva. Model Reva je sigurno jedan od popularnijih, s gumicom iznad potpetice. Cijene balerinki kreću se od 220 eura.

Eddie

Tory Charm

Minnie

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba