SUPER1 RECENZIJA

Bile smo na najpopularnijim pedikurama i provjerile koja je razlika između one od 120 i one od 270 kuna

Mnoge od nas sjete se svojih stopala tek kada dođe lijepo vrijeme. Kako bi vaša stopala bila spremna za pokazivanje u novim sandalama, odlučile smo otići u profesionalne zagrebačke kozmetičke salone i prepustiti se različitim tretmanima pedikure

Ovisno o tome kakva imate stopala, odlučujete se za vrstu tretmana – estetska, medicinska, spa ili klasična. Imate li zdravstvenih problema sa stopalima možete se odlučiti za medicinsku pedikuru, a ako ne, možete birati između estetske, klasične ili spa.

Budući da svatko od nas ima drugačije održavana stopala, Ivana, Katarina, Tamara i ja (Lea) posjetile smo kozmetičke salone za pedikuru u Zagrebu kako bismo isprobale sve metode i opisale vam svoja iskustva kako bi vama bilo lakše odabrati onu koja vam najviše treba.

Katarina: Medicinska pedikura

Gdje sam bila: Josipa beauty&pro
Adresa: Cenkovečka 10, Vrbani
Koliko košta: 120 kuna
Koliko traje: 45-60 minuta, ovisno o klijentu
Naručivanje: Da

Katarina poslije 
Foto: Lucija Eichler

OPIS TRETMANA: Prvo se noge stavljaju u kupku i tako ostavljaju oko 10 minuta da koža malo omekša. Nakon toga kreće uređivanje stopala nožićem.

Nožić je jednokratan, zapravo je to skalpel i s njim se radi guljenje tvrde kože sa stopala. “Osim jednokratnog skalpela, svaki klijent ima svoju rašpicu – doslovno”, ističe Katarina i dodaje u salonu jako paze na higijenu. Naime, rašpica se stavlja u vrećicu i na nju se piše vaše ime i onda klijenti koji dođu ponovno, imaju baš svoju rašpicu.”Moj veliki problem koji sam imala na stopalima bila je tvrda koža na rubovima stopala i peta što su u salonu super uspjeli obraditi”, kaže Katarina.

Nakon toga se rješavaju nokti, zanoktice i kožice, pa se režu, rašpaju s nekoliko rašpica i na kraju se poliraju. Zatim slijedi dezinfekcija, balzam i blaga masaža stopala, a onda lakiranje. Katarina se odlučila za običan lak pa su joj tako prvo nanijeli bazni lak, dva sloja boje te završni sloj.

MOJ DOJAM: Jako mi se svidjelo što je sve skroz čisto. Jako se pazi na higijenu, a vlasnica Josipa super radi. Atmosfera je mirna, ugodna, svira lagana muzikica, skuhaju ti kavu i baš te lijepo ugoste.


Tamara: Spa pedikura

Gdje sam bila: Ageness Beauty Institut
Adresa: Ul. Republike Austrije 21
Koliko košta: 250 kuna
Koliko traje: 50 minuta
Naručivanje: Da

Tamara poslije 
Foto: Lucija Eichler

Klijenti salona Ageness Beauty Institut pretežno su žene koje se više odlučuju za estetske tretmane iako i muškaraca ima sve više, a oni se odlučuju uglavnom za medicinsku pedikuru. Budući da Tamara ima održavana stopala, ona se u salonu Ageness Beauty Institut odlučila za malo opuštanja, odnosno za spa pedikuru. U salonu inače koriste OPI i Elemis kozmetku, a u njezinom slučaju koristili su Elemis.

OPIS TRETMANA: Tretman je počeo namakanjem i omekšavanjem stopala u kupki na bazi mliječne kiseline, zatim je uslijedio piling stopala i potkoljenica. Nakon pilinga blago su obrađeni natisci na stopalima, a nokti malo obrađeni električnom turpijom.

Uslijedilo je skidanje prozirnog laka koji je Tamara imala, ali on se nije skidao acetonom nego spomenutom turpijom, što nije baš uobičajeni postupak. Masaža stopala inače se radi uljem prema tipu kože klijenta, a stopala se zamataju u prozirnu foliju. “I dok stoje tako zapakirana ja sam za to vrijeme dobila masažu vlasišta”, kaže Tamara.

Tretman završava nanošenjem završne kreme.

MOJ DOJAM: Na njihovim stranicama i cjenovniku piše da se na kraju tretmana dobije lakiranje noktiju po želji, da tretman traje 50 min te košta 250 kn. Kako nisam koristila uslugu lakiranja, iz salona sam izašla ranije, a sam tretman trajao je oko 35 min. Bio je ugodan.


Lea: Klasična pedikura

Gdje sam bila: Melany Beauty salon
Adresa: Vlade Gotovca 7
Koliko košta: 120 kuna, a s običnim lakom još 20 kuna
Koliko traje: Između 1 i 2 sata, ovisno o klijentu
Naručivanje: Da

U kozmetičkom salonu, koji se prije godinu dana otvorio u zagrebačkom naselju Špansko, ostala sam ugodno iznenađena. Moderan i jednostavno uređen prostor na dva kata prava je wellnes oaza. Prizemlje je rezervirano za masaže poput maderoterapije, dok se na katu obavljaju tretmani čišćenja lica, manikure i pedikure na koju sam i došla.

OPIS TRETMANA: Tretman je započeo skidanjem crvenog laka kojeg sam imala dok se grijala voda za kupku. Kako bi se noge maksimalno opustile i osvježile, a koža omekšala, u salonu su u kadicu s vodom dodali sol na bazi limuna i naranče dok sam sjedila zavaljena u udoban stolac.

Držala sam ih tako negdje oko 15-ak minuta, a inače to može trajati i do pol sata, ako imate baš jako zadebljanje na peti ili debele i jako čvrste nokte. Nakon početne pripreme, uslijedilo je tretman obrade pete za koji se inače koristi skalpel, rašpica i brusilica kojom se zagladila koža.

Za one osobe koja imaju zadebljanja, kao što je bilo i u mom slučaju, prvo se koristi skalpel kako bi se skinuo taj debeli sloj. No, takav način obrade pete nije preporučljiv u kućnoj radinosti već samo kod stručne osobe. Zatim je korištena rašpica koja se inače ne preporučuje onim osobama koji nemaju problematičnu kožu jer ih inače tabani, odnosno pete, mogu poslije peckati. Mene nije ništa peklo. Na kraju je korištena brusilica koja je poravnala sve bore nastale skalpelom ili rašpicom.

Nokti su mi bili uredno odrezani, tako da se tu nije imalo potrebe ništa raditi. Kožica oko noktiju se potisnula, zanoktice su se sredile te je uslijedilo poliranje nokta i nanošenje ulja na stopala umjesto losiona što je puno bolje za njegu stopala i noktiju.

Na kraju je uslijedila opuštajuća masaža stopala sporim kružnim pokretima i laganim pritiskom zbog koje sam utihnula na koju minutu jer je bila čisto savršenstvo. Završni korak pedikure bio je odabir laka. Najtraženije nijanse tijekom ljetnih dana su crvena, pastelne nijanse, bezbojni lak te crna i smeđa. No, ni s nekom drugom bojom nećete pogriješiti. Ja sam odabrala običan lak u Ferrari crvenoj boji.

MOJ DOJAM: Budući da nemam nekih velikih problema sa stopalima, nekako ih uvijek sređujem doma jer mi je tako najpraktičnije. Ali tretman profesionalne pedikure koji sam dobila u ovom salonu, uz kratku masažu i ugodno društvo, nešto je što nikako ne možete dobiti kod kuće. Kada sam sišla sa stolca, osjećala sam se kao da imam novi par nogu, čak sam osjećala kao da su mi nekako lakše.

U salonu je sve čisto i uredno, atmosfera je jako ugodna, a tijekom tretmana jako se pazi da vas ništa slučajno ne boli i da se sve odradi precizno i stručno. Ovo je definitivno salon u koji bih se opet vratila.


Ivana: Estetska pedikura s nanošenjem trajnog laka

Gdje sam bila: Beauty center Lanaderm
Adresa: Vlaška 102
Koliko košta: 270 kuna
Koliko traje: Oko 1,5 sat
Naručivanje: Da

Najčešći razlozi dolaska na pedikuru osim estetskih su natisci na prstima, urasli nokti, kurje oči, grube pete, suha i ispucala koža koja je pritom bolna. Važno je reći kako oni koji boluju od tromboze i dijabetesa to trebaju napomenuti jer bi eventualno zarezivanje kože moglo dovesti do ozljeda i infekcija. Kako bi se spriječile bilo kakve zaraze sav se pribor dezinficira i sterilizira.

Na samu pedikuru trebalo bi se dolaziti svakih mjesec do mjesec i pol dana i tada tretman traje sat vremena. Kod onih koji dolaze jedanput godišnje, pred ljeto, taj postupak traje oko sat i pol, a nekad čak i više, baš kao i u Ivaninom slučaju. Ivana se odlučila za estetsku pedikuru na koju odlaze žene svih dobnih skupina, dok se muškarci rjeđe odlučuju za ovaj tretman.

OPIS TRETMANA: Pedikura se odvijala u hidrauličnom položaju te nisam morala spuštati ni pridržavati nogu što nije bio slučaj u dosadašnjim salonima u koje sam dosada išla na pedikuru.

Na samom početku skida se lak (ako ga imate), a zatim slijedi posebna kupka na bazi biljaka za omekšavanje kože stopala. Iza toga se obrađuje stopalo skalpelom. Njime se očisti višak kože koja je suha i zadebljala, a prezom (specijalna vrsta alata za poliranje) se zaglade stopala. Slijedi obrada noktiju – skraćivanje, oblikovanje i poliranje. Na upit pedikerke između ponuđenog običnog i trajnog laka Ivana je izabrala ovaj drugi u nude boje. On se nanosi tako da prvo ide bazni lak pa dva puta boja i na kraju završni sjaj.

Takav lak može biti postojan mjesec dana. Na samom kraju nanosi se krema i masira stopalo.

MOJ DOJAM: Jako mi se svidjelo što sam u salonu tijekom tretmana bila u hidrauličnom položaju. Mogu reći da sam jako uživala u ovom tretmanu. Ugodan je, opušta i mislim da si ga svaka žena treba priuštiti s obzirom na to koliko svoje noge mučimo visokim i drugim cipelama i hodanjem. Naše noge to zaslužuju i itekako trebaju.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube