RECENZIJA

sadržaj omogućava dermacare centar

Bila sam u DermaCare centru na tretmanu lica Hydra Beauty. Oduševljena sam rezultatom

Prvi hladniji dani i jača šminka već su ostavili trag na mom licu, a tretman Hydra Beauty zvučao je kao točno ono što mu treba. Evo što on sve obuhvaća

Kad je riječ o zahtjevima kože lica, smatram se sretnicom. Koža mi nikad nije bila osjetljiva, ne crveni se, ne peruta, ne zateže niti reagira loše na određene kozmetičke sastojke. No, s godinama sam usvojila beauty higijenu koja mi odgovara i koje se držim, a podrazumijeva odlazak na kvalitetne tretmane lica nekoliko puta godišnje, ovisno o tome što u kojem navratu želim postići.

Aleksandar Selak

Kako nakon ljeta još uvijek nisam uhvatila vremena da odem na neki konkretni tretman, koža mi je još uvijek iscrpljena od sunca. Kad tome dodam činjenicu da su temperature ovih dana pale za desetak stupnjeva i da hladnoću ujutro već prilično osjetim na obrazima, a onda i podatak da tijekom jeseni i zime koristim jaču šminku, jasno je zašto sam svoj termin odlučila zatražiti što prije.

Hydra Beauty tretman traje nešto više od sat vremena, i preporučuje se jednom mjesečno

Aleksandar Selak

Ponukana sjajnim iskustvima svojih nekoliko prijateljica, odlučila sam se naručiti u DermaCare Centar, i to na Hydra Beauty, tretman koji u sebi sadrži sve elemente koje sam tražila. Kroz nešto više od sat vremena, ovim se tretmanom koži vraćaju blistavost i zategnutost, sužavaju se pore, a postiže se i efekt zdrave, dobro hidratizirane kože. U Centar sam stigla nakon posla, a ljubazna terapeutkinja me kratko provela kroz sve faze tretmana. Sve skupa počinje nježnim čišćenjem lica Dermalogica proizvodima (uljni predčistač PreCleanse posebno mi se svidio), koje je bilo preduvjet za sljedeći korak, odnosno početak samog tretmana – mikrodermoabraziju.

Aleksandar Selak

Riječ je o mehaničkom peelingu, kojim se postiže skidanje rožnatog sloja kože, nakon kojeg slijedi ispiranje pora kiselinama. Prvi korak je mliječna kiselina koja kožu čini mekšom, dok se u drugom koraku uvodi salicilna kiselina, u kombinaciji s glikolnom i mandeličnom kiselinom, koje imaju funkciju pročišćavanja kože; izvlače sebum i čiste pore. Drugim riječima, sve ono što je površinski začepljeno, kombinacija ovih kiselina lijepo tretira i čisti. Jednom kad se cijelo lice prošlo s kiselinama, slijedi korak hidratacije.

Efekt čiste, nahranjene i blistave kože o kojem sam već slušala

Aleksandar Selak

Točnije, u kožu se upucava hijaluronska kiselina, koja dubinski hidratizira, daje volumen i blistavost. Nakon tretmana hijaluronom, stavlja se još i maska, i to prema tipu i stanju kože. Kako mi je terapeutkinja pojasnila, za moju je kožu odabrala kombinaciju koja se najčešće koristi, onu zobene (zob, doznajem, služi umirivanju kože) i hidratantne Dermalogica maske.

Aleksandar Selak

Nakon koraka s maskom, lice se prelazi aplikatorom s LED terapijom, odnosno svjetlom, a djeluje po principu mikro struje, kojom se potiče kontrakcija mišića i podiže tonus. Osim toga, crveno LED svjetlo pojačava apsorpciju aktivnih sastojaka i time potiče fibroblaste na stvaranje novog kolagena i elastina.

Zaključak – rezultat je nadmašio očekivanja

Aleksandar Selak

Cijeli mi je tretman, unatoč brojnim koracima, prošao u trenu, i to mislim u najboljem mogućem smislu. Cijelo sam se vrijeme osjećala vrlo ugodno, opuštajuća glazba savršeno mi je odgovarala, dok je terapeutkinja uvijek bila spremna objasniti sve što me dodatno zanimalo. Na kraju mi je rekla i kako se najbolji rezultat Hydra Beauty tretmana vidi idući dan, u što sam se uvjerila i sama. Nakon 24 sata, lice mi je izgledalo potpuno svježe, odmorno, nahranjeno, blistavo i zategnuto, a makeup prianjao izvrsno.

Unatoč mojim početnim visokim očekivanjima, slobodno mogu reći da ih je ovaj tretman rezultatima čak i premašio. Efekt je vrlo konkretan i vidljiv, i na njega se, vjerujte mi, vrlo lako naviknuti. Na ovaj se tretman preporučuje odlaziti jednom mjesečno, a cijena iznosi 600 kuna.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba