Forma

Sadržaj omogućava Bayer

Želiš se pokrenuti, a ne znaš kako? Provjeri koliko si fit i što bi mogla vježbati ove jeseni

Početak jeseni najbolje je vrijeme za početak vježbanja. Nakon ljetne stanke i opuštanja vrijeme je za povratak u formu.

Gotovo svaki puta kada se odlučimo promijeniti neke stvari u životu jedna od odluka je i početi vježbati. Mogućnosti su raznovrsne, od grupnih do individualnih treninga, no prije odluke donosimo nekoliko savjeta i test koji će vam pomoći da odaberete najbolji trening za sebe i stanete motivirani.

Krenite polako: kako da krenem trenirati, a da ne dobijem upalu mišića i da me ništa ne boli, jedno je od najčešćih pitanja koje često postavljaju vježbači početnici. Ukoliko i nakon barem minimalnog sportskog napora (posebno nakon prvog treninga) ne osjećamo “posljedice’’ vježbanja, onda ne možemo očekivati ni efekte. Potrebno je samo pravilno dozirati opterećenje, a ono je individualno. Bitno je dobro razgibavanje prije početka treninga, lagane vježbe statičke snage, dakle izdržaji svih tipova, te kardio vježbe. Ali ne pretjerujte odmah u startu da vam se ne upale tetive, pa ćete vrlo brzo odustati od idućeg treninga. Za početak je dovoljno 20 minuta, a vrijeme postepeno produžujte.

Kombinirajte treninge: teretana može biti zamorno dosadna ako samo bezglavo hodate od sprave do sprave bez ikakvog plana ili programa ili besciljno okrećete pedale na biciklu. Također, većina muškaraca se slijepo drži teretane, dižu utege i pumpaju mišiće dok se nježnij spol radije odlučuje za odlazak na grupne treninge (aerobik, step aerobik, trbušni ples, latino plesove, salsu….) što je pogrešno. Niti jedan od programa nije definiran prema spolu, stoga zablude o “ženskim” i “muškim” treninzima zaboravite. Izazovite sami sebe i kombinirajte treninge. Raznovrsnost je jedan od prvih preduvjeta da već nakon nekoliko odlazaka u sportski centar nećete odustati.

Posegnite za suplementima: prije vježbanja posegnite za Supradyn® energija koji sadrže 13 vitamina i provitamina, 9 minerala i elemenata u tragovima te koenzim Q10 te nadopunjava zalihe potrebnih hranjivih tvari. Supradyn® energija djeluje u skladu s vašim tijelom i pomaže vam u opskrbi novom energijom.  Osmišljen je posebno za ljude koji imaju aktivan i dinamičan stil života i koji trebaju puno energije tijekom cijelog dana. Supradyn® energija možete uzeti kad god želite, ali najbolje ujutro kao dio svakodnevne jutarnje rutine. Preporučuje se uzeti jednu tabletu dnevno.

*Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučuje se uzimanje dodatka prehrani u okviru raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

Izazovite sebe: svaki puta kada dođete na trening zadajte si cilj, budite brži, jači, bolji.  Ako se odlučite za trčanje, otrčite kilometar svaki puta za 5 sekundi brže ili produljite metražu, napravite dva skleka više, ili pet trbušnjaka više, ako vježbate doma. Izračunajte koliko vam je potrebno vremena za jedan krug s vježbama snage, pa smanjujte to vrijeme. Ali ne smijete iscrpljivati tijelo. Najbolje rezultate ćete postići umjerenim, ali konstantnim vježbanjem. Izazova je napretek, važno je krenuti i ne odustati.

Riješi naš test i saznaj kako se pokrenuti:

L.HR.MKT.08.2020.3595

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube