MY STUFF

Zaručnički prsten, antikna fotelja i prastari lončić. Vesna Miletić otkriva svoje najdraže stvari

U rubrici My Stuff otkrivamo najdraže uspomene, važne sitnice i sve one male stvari koje našim gostima znače puno

Vlasnica i chefica restorana Tač, Vesna Miletić od malih je nogu sanjala da će imati svoj restoran. Predano je radila na ostvarenju tog sna i danas je vlasnica i chefica u svojem restoranu Tač na zagrebačkom Vrhovcu koji je omiljeno mjesto mnogih Zagrepčana. Za nju su energija, strast prema kvalitetnim namirnicama i ljubaznost prema svakom gostu njezina formula za uspjeh, te nam je otkrila da trenutačno piše jednu ne tipičnu kuharicu. Za restoran kaže da je pravi teatar, a nam je otkrila bez kojih stvari i zašto ne može zamisliti svoj dan.

OKVIR ZA SLIKE S OMILJENOM FOTOGRAFIJOM IZ DJETINJSTVA


Ovo je omiljena i jedna od rijetkih fotografija iz djetinjstva na kojoj pozira s ocem. Za oca kaže da je bio velikodušan i pacifističan Istrijan čija je kuhinja uvelike odredila njezinu budućnost. Dodaje da je u to doba kuhinja bila sirotinjska, brale su se sezonske namirnice i samoniklo bilje što je odredilo i Vesnin smjer u gastronomiji, a danas sprema tradicionalna jela s modernim zaokretom. U pripremi jela pazi na svaki detalj i voli biti kreativna.

ZARUČNIČKI PRSTEN


Priča nam da je njezina veza sa suprugom Tihomirom počela prije 36 godina, a jedne večeri kada su se vraćali iz kina, razgledavali su antikni nakit u Vesninoj omiljenoj trgovini u prolazu sestara Baković. Nedugo nakon toga gospodin Miletić potrudio se odabrati prekrasan prsten te je iznenada zaprosio Vesnu. Radi se o dijamantnom prstenu koji datira iz 18. stoljeća, a Vesna priznaje da je i sama velika ljubiteljica takvih komada što smo i vidjeli na snimanju na kojem je nosila naušnice sličnog stila upravo iz te trgovine.

UPEČATLJIVE NAOČALE

vjekoslav skledar

Vesna je strastvena ljubiteljica sunčanih i dioptrijskih naočala te su one s vremenom postale njezin zaštitni znak. Kod odabira joj nije bitan brend već zanimljiv i ekscentričan dizajn, boja ili oblik. osim klasičnih boja često eksperimentira i s jarkim, te radio bila predimenzionirane modele jer se vodi onom da moraju dominirati na licu. U njezinom slučaju više je više, a najčešće ih kupuje na putovanjima. One ističu njezinu radost, optimizam i autentičnost, a iz torbe je izvadila Miu Miu dioptrijske okvire, Izipizi sunčane s prozirnim okvirima te ružičaste okvire za vid kupljene u Trstu.

JARKI RUŽEVI

Nakon naočala tu su jarki ruževi za usne, a najčešće nosi crvene ili boje ciklame. Prvenstveno joj je važna intenzivna boja i postojanost, te nam je otkrila da nikad ne ističe oči. Uvijek ne naoružana ruževima i ima ih nekoliko u torbi, a ovaj put su to bili oni brenda Diego della Palma, Maybelline, Dior i Yaemina Beauty.

LONČIĆ IZ PROŠLOSTI


Lončić je nostalgični podsjetnik na neke davne dane u obiteljskoj kući u Istri te vraća Vesnu u djetinjstvo. Njezini prvi gastro uradci nastali su upravo u tom lončiću, a danas se svakodnevno koristi u kuhinji restorana Tač, najčešće za pripremanje ukusnih umaka.

FOTELJA SA SAJMA ANTIKVITETA


Ova fotelja je kupljena prije 30-tak godina na sajmu antikviteta te je pomno ručno restaurirana. Vesna u njoj sjedi nakon svoje radne rutine i tu predahne u tišini. Nazvala bi ga svojim zen kutkom u koji svaki dan svraća po kulinarsku inspiraciju za taj dan.

PARFEM KOJI MIRIŠE NA ORIJENTALNU RUŽU

vjekoslav skledar

Postoje žene koje imaju nekoliko mirisa, a postoje one koje su godinama vjerne samo jednom. Vesna otkriva da joj je Portrait of a Lady već deset godina najomiljeniji i uvijek vodi računa da niti u jednom trenutku ne ostane bez njega.

KNJIGA KOJU ZOVE BIBLIJOM

vjekoslav skledar

Žene koje trče s vukovima je Vesnina omiljena knjiga, za nju nešto poput Biblije. Poučna i snažna te uvijek inspirativna.

Kreativno vodstvo: Ana Galić, Barbara Jazvić (Studio ONNE)

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube