Društvene mreže

Tinejdžeri se masovno upuštaju u stravično opasni Skull-Breaker Challenge. Doznale smo o čemu se radi

Roditelji diljem svijeta zabrinuti su zbog novog izazova koji se proširio jednom od najpopularnijih društvenih mreža, TikTokom

Nakon nevjerojatno bizarnih i opasnih izazova koji su prijašnjih godina postali popularni među tinejdžerima, poput onog u kojem su se jele kapsule s deterdžentom za pranje rublja, sad je stigao još jedan. Nosi naziv Skull-Breaker Challenge, i munjevitom se brzinom proširio TikTokom, aplikacijom za dijeljenje kratkih video zapisa koja broji preko pola milijarde korisnika u svijetu. Kao što mu i sam naziv sugerira, ovaj izazov može dovesti do ozljede glave – i to je samo jedna od ozljeda koju riskirate ako se u njega upustite.

https://twitter.com/SimmiAhuja_/status/1228577933901455365?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1228577933901455365&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ndtv.com%2Findia-news%2Fwhat-is-skull-breaker-challenge-and-why-it-has-parents-worried-2181107

Izazov izgleda ovako; troje ljudi stoji ispred kamere, od koji dvoje vanjskih skaču u isto vrijeme. Slijedi ih i osoba koja stoji između njih, a koju je prilikom skoka potrebno udariti u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala na pod, i to vrlo vjerojatno na leđa, odnosno glavu. Kako javljaju brojni svjetski mediji, već su prijavljene brojne hospitalizacije djece koja su sudjelovala u izazovu, a samo u Njemačkoj ih je već 14. Roditelji diljem svijeta na društvenim mrežama i putem medija počeli su izražavti svoju zabrinutosti, a priključile su im se i naše Supermame putem svog Instagram profila.

Osim što se medijskim izvještavanjem pokušava upozoriti roditelje da još pomnije paze na to čime im se bave djeca, cilj je istaknuti i da u mnogim slučajevima čak ni djeca koja su sudjelovala u izazovu, i to na poziciji u sredini, nisu znala što im se sprema, već su u cijelu priču uvučena na prevaru svojih vršnjaka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba