Emocije

Održana je komemoracija za Olivera Dragojevića. Nakon emotivnih govora, svi su zapjevali ‘Vjeruj u ljubav’

Članovi obitelji, mnogi kolege i prijatelji, skupa s državnih vrhom, odali su počast Oliveru, a kraj je bio posebno emotivan

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati je održana komemoracija za velikana hrvatske glazbene scene, Olivera Dragojevića. Nazočni su bili njegova obitelj, mnogi prijatelji i kolege te državni vrh s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, potpredsjednikom Vlade i ministarom obrane Damirom Krstičevićem i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

Komemoracija je počela klapskom izvedbom jedne od najznačajnijih Oliverovih pjesama ‘Moj Galebe’, a potom je pjesnik Jakša Fiamengo održao emotivan govor. Počast Oliveru došli su iskazati i mnogi glazbenici poput Petra Graše, Tonyja Centinskog, Severine, Guliana, Doris Dragović i Gibonnija.

Gibonni nije mogao suspregnuti suze

“Oliver je… sve smo rekli, ništa nismo rekli. Rekao je da je on na svom brodu i kapetan i sluga, a svi koji smo mu prijatelji znamo da je to istina u svim segmentima života. Ja bih želio reći svom kapetanu da je sve kako triba i da je sve ovo more samo za te”, plačući je rekao Gibonni, Oliverov veliki dugogodišnji prijatelj i kolega.

Ivo Čagalj/Pixsell

Za predsjednicu Kolindu, kako je rekla, otišao je čovjek koji je ujedinio cijelu Hrvatsku i iseljeništvo te će joj jako nedostajati. Na kraju su svi okupljeni pet minuta pljeskali Oliveru, slaveći njegov život te zapjevali ‘Vjeruj u ljubav’. Kako je rekao premijer Plenković, ovaj dan proglašen je danom Nacionalne sućuti.

Posljednji ispraćaj Olivera počinje u 18:50 iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga po posljednji put odvesti u rodnu Velu Luku.

https://www.youtube.com/watch?v=Mioal0tC5cI

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba