ANIMIRANI FILM

Ako volite emotivne animirane filmove o kojima ćete dugo razmišljati, morate pogledati ove naslove

A mogli bi vas natjerati, na jako lijep i odmjeren način, da preispitate svoje životne vrijednosti

Novu smo godinu zazivali više i jače nego ijednu prije nje, no kako sada stvari stoje, drugačija brojka na kalendaru nije donijela i neku drugačiju stvarnost. I baš nam zato povremeno treba bijeg u neki ljepši svijet, filmova ili serija uz koje na sat, dva ili tri, ne razmišljamo o potresima, virusu i drugim životnim nedaćama. Ako volite animirane filmove, pa čak i ako nisu vaš prvi izbor, savjetujemo vam da obratite pažnju na ovih nekoliko koje vam donosimo u nastavku. Uz Soul, o kojem ovih dana svi pričaju, pronašli smo još dva slična naslova, koji su također vrlo emotivni i koji će vas natjerati na promišljanje o svom životu, bez da vas u bilo kojem trenutku opterete.

Soul (2020)

Radnja prati glazbenika koji je već pomalo izgubio strast prema svom poslu. Kad premine uslijed nesretnih okolnosti, stići će u neki drugi svijet, i dobiti priliku vratiti se u onaj stari, ali u drugom tijelu i s vrijednim lekcijama koje mora naučiti.

Onward (2020)

Ovaj film donosi priču od dva brata vilenjaka koji se upuste u avanturu s ciljem da svog preminulog oca barem na jedan dan vrate u njihov svijet. Koliko je sličan Soulu, Onward se toliko od njega i razlikuju, ali njihov je sentiment vrlo sličan.

Coco (2017)

Još jedan animirani film koji tematizira život nakon smrti, i još jedan lik koji se nastoji vratiti na Zemlju. Jednako emotivno i toplo, primjereno različitim uzrastima.

Inside Out (2015)

Ovdje nema priče o zagrobnom životu i smrti, ali ima o emocijama. Pratimo život djevojčice Riley, koja se mora preseliti na drugi kraj države, dok je njezine emocije (Joy, Fear, Anger, Disgust, Sadness) prate u stopu i pomažu joj (i odmažu) u snalaženju.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba