ĐUBOOKS

Priča o emocinalnom iscjeljenju i obiteljskim odnosima, sve o novoj knjizi ‘Zvuk stakla’

Talentirana spisateljica Karen White već je na široko poznata autorica, a kod nas je nedavno prevedena njezina knjiga “Zvuk stakla”.

Priča prati Merritt Heyward i portret njezine obitelji koja je prepuna tajni i sukoba. Nije prošlo mnogo vremena od tragične smrti njezina supruga, ali svjesna je da mora nastaviti dalje. Život prolazi, a ona stoji na mjestu.

Dvije godine nakon što je postala udovica stiže joj neočekivana vijest. Kuća u Beaufortu na Južnoj Karolini pripisana je njoj. Zamišljeno je da ju od bake naslijedi njen pokojni suprug Cal, međutim sada je cijelo imanje pod njezinim imenom. Postavlja se veliko pitanje: hoće li Merritt napustiti kuću u Maineu u kojoj su život gradili ona i njen suprug? Njena odluka je jasna. Ne može više izdržati u toj kući punoj sjećanja te se odlučuje prepustiti toku života te otići na nepoznato imanje u Beaufort. Ipak, nije ni na kraju pameti imala pomisao da će se u toj kući suočiti sa stvarnošću koja će joj još dodatno poljuljati svijest.

Odjednom joj postaje jasno zašto njezin pokojni suprug nikad nije htio s njom dijeliti prošlost. Velika tajna obitelji Heyward ju uznemiri, ali čvrsto odlučuje da će stati ponovno na svoje noge i tražiti način na koji će iscijeliti svoju ranjenu dušu. Ništa joj ne bi bilo problem da se u tom trenutku na njenim vratima nije pojavila daleko premlada maćeha Lorelee i desetogodišnji polubrat. Uz njihovu prisutnost njeno novo imanje najedanput postaje kuća puna stranaca te Merritt ulazi u novu borbu protiv svojih strahova iz prošlosti.

Knjiga “Zvuk stakla” vodi nas na putovanje kroz mračnu prošlost obitelji Heyward, čiji postupci još uvijek imaju snažan utjecaj na ljude koji su im bili bliski. Spisateljica Karen White nas uvodi u priču raznih likova koji naizgled ne bi trebali imati nikakvu poveznu točku, međutim, njihovi životi ispunjeni nasiljem i siromaštvom se u jednom trenutku unakrste i vode nas na put iscjeljenja glavne protagonistice Merritt Heyward.

Ocjena: 4

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba