GIRL POWER

Velika pobjeda za žene u američkoj politici. Na političke ih je funkcije izabrano više nego ikad prije

Od Afroamerikanki, preko lezbijki, pa sve do transrodnih, ovo su žene koje su ispisale povijest američke politike

Američki izbori u 2020. bili su povijesni za žene i prije objave konačnih rezultata pobjednika; za različite političke funkcije u zemlji kandidiralo ih se više nego ikad prije. Dosadašnji su rezultati jednako ohrabrujući, a žene najrazličitijih životnih iskustava, kultura i uvjerenja kreću s obnašanjem važnih funkcija diljem SAD-a. Državu New Mexico će u kongresu tako prvi put predstavljati isključivo žene, republikanke Deb Haaland i Yvette Herrell te demokratkinja Teresa Leger Fernandez.

View this post on Instagram

Greetings! I'm Kim Jackson & i am running for Senate because i want to ensure that every Georgian has the opportunity to thrive. I know that if we work together, we can make Georgia a cleaner, healthier, & more just Georgia for all Georgians. So consider this a direct invitation to join the conversation & to follow my campaign for Georgia State Senate, District 41.

A post shared by Kim Jackson (@kimforgeorgia) on

Sarah McBride, o kojoj smo već pisale, postala je prva transrodna senatorica u povijesti SAD-a, Stephanie Byers postala je članicom zastupničkog doma savezne države Kansas, Taylor Small, još jedna transrodna žena, isto je postala u državi Vermont, dok je Cori Bush prva Afroamerikanka ikad koja će predstavljati državu Missouri u Kongresu. Michelle Rayner-Goolsby prva je Afroamerikanka i lezbijka članica zastupničkog doma savezne države Floride, Kim Jackson prva LGBT osoba u državnom senatu države Georgije, a Tara Simmons prva osoba u zastupničkom domu savezne države Washington koja je bila osuđena za krivično djelo.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba