SNAGA

Sadržaj omogućava voda Kala

Uvijek smo mislile da su nam ove osobine kočnica uspjeha. Ispalo je da su baš one naša snaga

Redakcija Super1 otkriva koje su osobine njihova najveća snaga

Svi smo mi možda živjeli u zabludi da su nas neke naše osobine kočile da dođemo do cilja te ostvarimo uspjeh na nekom polju. Možda su to bile nesigurnosti, za koje smo kasnije shvatili da su nam dale temeljitost u obavljanju poslova, možda je to bila prevelika želja za pažnjom društvu, što nas je naučilo da se odmaknemo i poslušamo što i drugi imaju za reći. Primjera je gomila i sigurno svatko od nas ima neku osobinu za koju misli da je može drugačije usmjeriti. Tako se i mi u Super1, timu koji već nekoliko godina svakodnevno stvara sadržaj za svoje pratitelje, suočavamo s izazovima posla i komunikacijom koja možda i nije svaki dan glatka. U nastavku dijelimo što je ono što nas pokreće u poslu, ljubavnim, prijateljskim i obiteljskim odnosima, što je naša tiha snaga.

Latica Martinis Filković

Kroz godine se mijenjamo, a uz to i svijest o poimanju nas samih. Neke promjene u vezi sebe prihvaćamo lakše, a neke, za koje smo ustanovili da nam škode, su dugotrajan proces na kojem trebamo i želimo raditi. Tako sam ja godinama pokušavala živjeti u kontroliranim uvjetima, odnosno mislila da baš sve mogu kontrolirati i stvarati si takvu okolinu, ali je s vremenom, očekivano, postalo naporno, iscrpljujuće, neodrživo i nemoguće. Dapače, trebalo mi je neko dulje vrijeme da se pomirim s činjenicom da se ne mogu sve životne situacije odvijati u idealnim uvjetima, niti da baš sve mogu kontrolirati. Onog trena kada sam to otpustila iz sebe i cijelu tu filozofiju, osjetila sam takvo rasterećenje i jednostavno prodisala. Danas se radi toga osjećam slobodnije, otvorenije prema svemu i svima, a činjenica da ne mora baš sve biti u mojim rukama, nego da se to sve može raspodijeliti na okolinu koja me okružuje dalo mi je neku potpuno novu snagu.

Ema Glavina

Poput brojnih pripadnika generacije millennialsa, i sama sam dugo vremena upadala u zamku tzv. FOMO (fear of missing out) sindroma. Mislila sam da je svaki izlazak na kojem nisam bila bio bolji od onih na kojima sam bila, ali isto sam tako u poslu grabila svaku priliku za upoznavanje novih ljudi, stvaranje konekcija, često zanemarujući svoj privatni život. Drugim riječima, slobodno vrijeme uglavnom nisam provodila kako sam zaista željela, na kauču uz knjigu ili seriju. Umjesto toga, činilo mi se da moram biti svugdje i sa svima se družiti, kao da će se dogoditi neka katastrofa ako propustim izlazak ili poslovni event. Što sam bila starija, zbog raznih faktora, naučila sam propuštati i najveće evente i izlaske cijele moje ekipe, odlaske u kino na filmove koje me nisu zanimali i još mnogo toga. I ne samo da zbog toga nisam ništa propustila, nego sam, u prilikama kad mi se doista negdje išlo, postala prisutnija, zabavnija i generalno sretnija.

Veronika Švob

Jako zanimljiva tema je uopće propitivati sebe, a onda svakodnevno promatrati iz nekog ugla svoje osobine. Ja sam oduvijek glasna i uvijek sam tražila više pažnje od onog što sam dobivala, a ne mislim da sam bila zakinuta. Trebala sam doći u kasne 20-e godine da osvijestim sebe i svoju glasnoću i nametljivost koja možda i nije drugima uvijek bila po volji, pa sam tu snagu usmjerila da se malo odmaknem i pogledam situaciju iz nekog drugog kuta. Tako sam se stišala i dala prostora drugima da se izraze i shvatila da nisam samo ja bitna. Ta moja glasnost i nametljivost je jedna od osobina koja mi je “nesvjesno” smetala, ali je trebalo proći neko vrijeme da budem sigurna u to. Danas sam zadovoljnija sobom i svoju eksponiranost sam pretočila u to da slušam, gledam i doživljavam druge više nego što sam to činila ranije.

Kala u novom ruhu svojom pričom potiče da životno nadahnuće pronađemo u energiji vode koja stotinama godina traži svoj put te podsjeća da u svakome od nas postoji izvor iste takve tihe snage koji otvara sva vrata i čini nas boljim ljudima, pa samim time i boljim društvom u cjelini. Ova prirodna izvorska voda dolazi iz netaknute i čiste prirode Kalnika bogate šumama, zaštićene od svih vanjskih utjecaja i onečišćenja. Daje najbolje što je kalnička priroda stvorila, a to je jedinstven okus osvježenja i zdravlja. Osim okusa, bogata je kalcijem i magnezijem, što joj daje okus svježine i zdravlja te je rješenje za osvježenje organizma tijekom cijelog dana. Kala je voda koja drži priču, a mi se isto volimo voditi tom premisom.

Sadržaj nastao u suradnji s vodom Kala.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube