Ples

Razgovarale smo s Anom koja pleše na mjesecu. Ok, ne pravom, ali jednako fascinira

Ana Perišić je super žena o kojoj već neko vrijeme planiram pisati. Vodi dvostruki život i u tome je briljantna. Evo i zašto

Kad narastem želim biti medicinska sestra. Ne, ja kad narastem želim biti astronaut ili smetlar. Ja želim biti pjevačica! Sve smo mi maštale o nekim zanimanjima u budućnosti koja se vrlo vjerojatno nisu ostvarila. A koliko vas je poželjelo plesati u zraku? Vjerujem nitko ili tek šačica vas.

Ana Perišić isto nije sanjala o tome da pleše u zraku, ali je danas nakon 35 godina jako dobra u tome. I dok kaže kako nema nikakav posebnu vještinu i dodaje kako jedina kod nas pleše na mjesecu, prilično je jasno koliko je skromna oko toga.

PUT NA MJESEC

View this post on Instagram

Zima je ❄ #aerialhoop #lyra #stairway /foto: n.martic

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

U kasnim dvadesetima Ana je otkrila čari pole dancea i joge istovremeno te je tada nekako krenuo njezin put. Pole joj je vrlo brzo dosadio, a jogu je ozbiljno zadržala u svojem životu što je potvrdila i odlaskom u školu za joga učitelje. Ok, sad se već lagano gubim u cijeloj priči, pitam se kada ova žena spava s obzirom na to da ima stalni posao u agenciji. “Joga će zauvijek ostati sa mnom i ona mi puno pomaže kao protuteža ovim zračnim stvarima. U tridesetoj sam otkrila zračni ples, odnosno ples na ringu i svili i rodila se ljubav na prvi trening.”

Krenula je intenzivnim tempom i uskoro je u udruzi Traumatic arts postala izvođačica i trenerica, a onda se upoznala i s acro jogom koja ju je još malo gurnula dublje. Ples na svili i ringu postali su njezine glavne vještine, a onda je nabavila ‘mjesec’. Ani ni to joj nije dosta pa rekreativno i kako kaže za dušu odlazi na tango.

JOGA ILI AGENCIJSKI ŽIVOT KAO PROTUTEŽA

Dvostruki život čini njezin posao u agenciji u kojoj radi na europskim projektima u obrazovanju, što se bas nikako ne uklapa u ovu priču, ali za sada dosta dobro funkcionira. Zanimalo me kako slaže dan, što joj je najveći problem ili izazov. Najveći problem koji je uočila je taj da je jako posvećena svemu što radi. Tempo je nabrijan, a dobra organizacija ključna. “Ipak ja stignem i izlaziti, viđati prijatelje, ali rekla bih da taj tempo nije pretjerano održiv u ljubavnim odnosima, pogotovo kada se namjerim na nekog tko je nedostupan kao i ja.” – rekla nam je Ana.
U tridesetoj sam otkrila zračni ples, odnosno ples na ringu i svili i rodila se ljubav na prvi trening
Ana se prvi put javno pokazala sudjelujući u showu Supertalent gdje su njezini poznanici i poslovni suradnici jako dobro reagirali pa je samim time nestao i strah od toga da bi mogla dobiti otkaz ako blatnjavih nogu negdje ispod mosta gdje vježba ljeti naleti netko od njih.

Osim što puno radi na sebi ova 35-godišnjakinja se svojim primjerom trudi motivirati žene da se bave sobom i da stvarno nikad nije prekasno i nemoguće. Naglašava to upravo zato što mnogo njih misli da su prestare, preteške, nefleksibilne, smotane, što je njoj smiješno jer zna kako bavljenjem plesom ili bilo kojom drugom aktivnošću probijaš granice svojih mogućnosti.

O NASTUPIMA

Nastupi su uglavnom po narudžbi. Članica je udruge Traumatic arts, i razne event agencije ju često kontaktiraju za nastupe na gala večerama, domjencima, obljetnicama, modnim revijama ili festivalima. Ana je nastupala po svuda i za svoje nastupe dobila potvrdu kako kroz njih jako dobro prenosi emociju. “Jako mi je važno da nastupom dobro dočaram sva lica ženske energije” – nadodala je.

Rekla bih da ovaj tempo nije pretjerano održiv u ljubavnim odnosima, pogotovo kada se namjerim na nekog tko je nedostupan kao i ja

Kaže kako bi voljela zapravo produbiti svoj odnos sa zračnim plesom, i sudjelovati u dobroj predstavi ili vise surađivati s glazbenicima. Obožava saksofon i ne može vjerovati da još uvijek nije ostvarila suradnju toga tipa. Pa, kao što nije kasno početi se baviti novom vještinom u 30-ima tako nije kasno ni za ostvarivanje suradnji koje možda već čekaju na nju iza ugla. Bravo, Ana.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube