AGEISM

Taraji P. Henson o starenju u Hollywoodu. Glumci nemaju dobnu granicu, ali za žene je priča drugačija

U novom intervjuu za Refinery29, Taraji P. Henson progovorila je što znači stariti u Hollywoodu za muškarce, a što za žene

Samohrana majka, crnkinja u Hollywoodu, a uskoro i 50-godišnjakinja, Taraji P. Henson je utjelovljenje ženske snage kojoj se iznova divimo. U novom intervjuu za Refinery29 progovorila je upravo o starenju, svom skorašnjem 50. rođendanu i tome kako se žene nose sa starenjem u filmskoj industriji koja još uvijek ne tretira muškarce i žene jednako.

Henson iza sebe ima vrlo uspješnu karijeru. Nominirana je za Oscara za svoju ulogu u filmovima “The Curious Case of Benjamin Button”, a 2015. je za ulogu u seriji “Empire” osvojila Critics Choice Television Award i tako postala prva crnkinja u povijesti kojoj je to uspjelo.

STARENJE ZA ŽENE I MUŠKARCE U HOLLYWOODU NIJE JEDNAKO

Budući da će iduće godine napuniti 50, Henson je za Refinery29 govorila o starenju u filmskoj industriji. “Muškarci uopće nemaju dobnu granicu”, rekla je. “Još nisam vidjela da je muškarac prestao raditi zbog svoje dobi. Nisam vidjela muškarca koji je prestao raditi jer mu ispada kosa ili je dobio pivski trbuh. Zašto bi žene morale imati granicu? Viola Davis, Regina King i ja se protiv toga borimo, želimo srušiti taj zid. Još uvijek smo talentirane, zašto bismo prestale raditi?”

“Još uvijek se osjećam kao da sam na početku”, rekla je Henson u intervjuu. “Osjećam da imam još puno toga za napraviti.”

Dodala je i da je sjajno što ima sve više filmova kao što je “Hidden Figures” u kojem i sama glumi, a koje predvode žene. Što se starenja tiče, vlastitih godina se ne boji. “To jednostavno treba prihvatiti i pokušati stariti s dostojanstvom. Ne možete se zamrznuti. Ne. Treba živjeti život. Volim se smijati, volim spavati, pijem puno vode i imam dobre gene. Moja baka ne izgleda ni dana starija od 70, a već su joj 94.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba