Snaga

Serena je napisala emotivnu objavu na Instagramu i objasnila s čime se sve nosi nakon poroda

Mame, ako imate težak dan ili tjedan – u redu je – imam ga i ja! Zato uvijek postoji sutra

Serena Williams, jedna od najvećih tenisačica svijeta koja je godinama gradila i izgradila vrhunsku tenisku karijeru i vladala terenima bez prevelike konkurencije, prošli tjedan doživjela je jedan od najtežih poraza u karijeri. Izgubila je meč protiv britanske igračice Johanne Konte na turniru Mubadala Silicon Valley Classic rezultatom 6-1, 6-0, a nakon toga je ova žena, koja je dosad osvojila 23 Grand Slam naslova, potpuno otvorila dušu na Instagramu i objasnila koji su razlozi što je, nakon poroda, ovako pala njezina teniska forma.

View this post on Instagram

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week–it’s ok–I am, too!!! There’s always tomm!

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

“Prošli tjedan za mene nije bio lagan. Ne samo da sam se morala nositi sa izuzetno teškim privatnim stvarima, već sam jednostavno bila užasno depresivna. Uglavnom, osjećala sam kao da nisam dobra majka. Negdje sam pročitala članke u kojima stoji kako takvi osjećaji nakon poroda mogu trajati u epizodama i do tri godine, ako ih ne rješavate. A za to je idealna komunikacija. Razgovor s mamom, sestrama i prijateljima me doveo do zaključka da su moji osjećaji u potpunosti normalni. Normalno je osjećati da ne dajem dovoljno za svoje dijete. Svi smo to prošli.

Pronaći taj zdravi balans prava je umjetnost i zato mislim da ste sve vi mame prave heroine

Ja stvarno mnogo radim, treniram i trudim se biti najbolja sportašica, koliko je u mojoj moći. No, to onda znači da, iako sam s njom svaki dan njezinog života, nisam s njom u tolikoj mjeri koliko bih to htjela. Većina vas mama nosi se s istim problemom. Neovisno o tome jeste li kućanice ili radite, pronaći taj balans s vlastitom djecom je prava umjetnost. Vi ste prave heroine. I želim vam reći: ako imate težak dan ili tjedan – u redu je – imam ga i ja! Zato uvijek postoji sutra”, napisala je Serena na Instagramu i zaradila već sad gotovo 400 tisuća lajkova i hrpu pozitivnih reakcija.

Serena gotovo nije pozvana na Wimbledon zbog porodiljnog. Pitale smo poznate o njihovim iskustvima

Inače, Serena je nakon poroda uzela porodiljni dopust kako bi bila sa svojom kćerkom Alexis Olympijom, no već je sad u sprnju igrala finale Wimbledona. Osim toga, rekla je kako bi ovaj mjesec trebala nastupati i na US Openu, turniru koji je dosad već šest puta osvajala.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube