GIRL POWER

Sadržaj omogućava Adidas

Pronašli smo genijalni domaći podcast koji slavi snažne žene. Evo zašto mu trebate pružiti priliku

U mjesecu u kojem se obilježio Dan žena, adidas Runners predstavili su bogati sadržaj namijenjen upravo njihovom osnaživanju

“Žene oduvijek u adidas Runnersima imaju poseban položaj i želimo im dati platformu koju zaslužuju, što smo sklopu ženskog mjeseca podignuli na novu razinu. Ponosni smo što 70 posto naših članova čine žene, a osobno sam sretna što sam se ove godine isprofilirala kao ženski dio kapetanskog, voditeljskog tima. Žene ćemo nadalje nastojati podržavati još snažnije”, priča nam Marie Wasler iz adidas Runnersa, koji su cijeli ožujak, zbog Dana žena, odlučili prozvati ženskim mjesecom. Nisu, dodaje, htjeli napraviti klasičan event koji prođe kroz jedan dan, već su se fokusirali na to da ponude sadržaj s dugotrajnijim efektom.

Marie Wasler 
Foto: adidas runners

Dio ženskog mjeseca bili su treninzi koje su organizirali isključivo za žene; ponedjeljkom ujutro u adidas Sports Studiju nudili su se treninzi joge i treninzi snage koje su vodile Marie, odnosno trenerica snage Ana Jagarinec. Uz to, subotom ujutro u suradnji s adidas Sports Studijom organizirali su trkački trening za žene kroz centar grada, nakon čega su imale mogućnosti ići na jogu, gdje ih je čekalo i osvježenje. A Marie nam priča i kako je posebno ponosna na pokretanje adidas Runners Zagreb podcasta, u sklopu kojeg je razgovarala s nekoliko zbilja inspirativnih žena; Kristinom Ivanuš, Andreom Solomun i Pamelom Perkić.

Ana Jagarinec 
Foto: adidas runners

“Odabrala sam ih jer svaka predstavlja nešto s čime ili protiv čega se žene bore iz dana u dan – Kristina koja je sa sestrom živjela s nasilnim tatom koji ih je maltretirao i koja je nakon ogromnih izazova tijekom života spasila majku iz robovlasničkog radnog odnosa, Andrea je pak sinonim za snažnu ženu, koja je za svoju karijeru odabrala teški put profesionalne balerine, a svi znamo kakav pritisak se stavlja na ženu i njezin izgled u takvom svijetu, sve do Pamele koja je preuzela ulogu edukatora na društvenim mrežama i uči zajednicu zašto je bitan feminizam i kako se naučiti voljeti”, pojašnjava Marie i dodaje kako duboko vjeruje da bi ove razgovore trebale poslušati sve žene, ali i muškarci. Projekt se, doznajemo, nastavlja i nakon isteka tzv. ženskog mjeseca. U nastavku vam donosimo kratke dojmove spomenutih gošća.

Kristina Ivanuš

Kristina Ivanuš 
Foto: @kristina_ivanus98

Nevjerojatno teška, ali iznimno inspirativna Kristinina životna priča učinila ju je idealnom prvom gošćom ovog podcasta, a ona nam priznaje kako se zbog toga osjeća vrlo počašćeno. “Pričale smo o mojem odrastanju u SOS Dječjem selu, borbi s bolešću koja me je snašla sa šest godina, kao i o životu moje majke i svega što je ona proživjela”, kaže Kristina i pojašnjava kako je i o takvim, teškim temama potrebno javno govoriti, a sve kako bismo osnažili druge žene da i one progovore o svojim životima i onome s čime su se morale nositi.

 

Podcast kao format zdušno podržava i kaže kako joj se općenito jako sviđa ideja ženskog mjeseca u adidas Runnersima; žene svakako treba potaknuti da razviju svoj glas, da ne budu tihe te da nikad ne sumnjaju u svoju vrijednost i moć. Za kraj, na pitanje o snažnim ženama i ženskim uzorima, Kristina odgovara: “Za mene je snažna žena moja mama. Ona je imala puno manje mogućnosti i prilika nego što ih ja sada imam. Snažne žene su one koje nikada ne odustaju, bez obzira kakav ih život snašao.”

Andrea Solomun

Andrea Solomun 
Foto: petar santini

“Razgovor je zaista obuhvatio širok spektar tema – prvenstveno moj put od balerine do poduzetnice i svega onog što me oblikovalo u ženu kakva jesam danas. Kako bi se reklo ‘the good and the bad’ jer bilo je zaista prepreka i nije bilo lako. Puno smo razgovarale o impaktu baleta na život, o poremećajima u prehrani, fizičkim problemima kao i onim mentalno emotivnim s kojima sam se borila, jer sam baš iz toga kreirala franšizu i program &Ballet koji je zaista bio prekretnica na mom poslovnom, a i privatnom putu. Zapravo, razgovor je bio o kreiranju pozitivnog pogleda na život pronalaskom snažne žene u sebi i ljubavi prema svemu što mene čini autentičnom”, rekla nam je Solomun.

Kaže da je generalno prezadovoljna kako je sve skupa ispalo, kao i to da privatno obožava podcaste i smatra da ih treba biti što više. Na naše pitanje o tome tko su za nju snažne žene, spremno odgovara – one koje su autentične u svemu što jesu i vole se takve sa svim manama i vrlinama, kao i one koje sve što jesu pretvore u svoj vlastiti uspjeh,  što god on za njih bio. “Osjećaj snage i zadovoljstva samim sobom temelj je koji gradi sveukupnu sreću u svemu što dotaknu. Osjećaj koji ih čini otpornima na sve nedaće i koji im daje alat za upravljanje životom i prihvaćanje svega što ne mogu kontolirati”, zaključila je.

Pamela Perkić

Pamela Perkić 
Foto: privatna arhiva

“Nisam mislila da ću imati priliku tako se slobodno izraziti po temama kao što su rasizam, feminizam, seks, osobne traume i još mnoge druge. Stvarno je rijetkost u Hrvatskoj čuti da netko priča o ovome, i onda još toliko iskreno. Zbilja sam preponosna i počašćena biti dio ovakvog projekta. Da ne spominjem da se radi o adidasu, što je definitivno jedan o mojih dream collabs i brand kojeg nosim i ‘živim’ svaki dan”, iskreno je rekla Pamela. Dodaje da je s Marie zagrebala površinu dosta bitnih tema, što je već ogroman korak, i vjeruje da će imati veliki učinak na sve slušatelje.

Snažne žene osobno vidi kao one koje istinski žive sebe, koje se ne boje biti što jesu, iako ovaj svijet i sustav rade sve da ih supresiraju. “Za mene su snažne žene sve one koje imaju loše dane i ne srame se ni takvih, sve one koje slave uspjeh drugih žena i koje svakodnevno ustaju i rade na svom osobno napretku i uzimaju ono što žele i čini ih sretnima. To uključuje obiteljski život, pokretanje Only fans računa, protestiranje, borba za pronalaskom posla/edukacije, putovanje, kuhanje, … Snažna žena nije ona koja je uspjela kada se pita druge, nego ona koja je uspjela biti sretna u svojoj istini”, odlučna je.

Konačno, smatra i da se svi zajedno moramo ujediniti protiv onih koji održavaju sustav u kojem su žene nesigurne i nemaju iste mogućnosti kao muškarci. “Edukacija i bolji školski program u kojem se uči emocionalna inteligencija, prihvaćanje različitosti, seksualna edukacija, razvoj osobe kao cijele u svrhu zdravog funkcioniranja, ne samo poslovnog uspjeha, te zakonodavni sustav koji pruža zaštitu i zapravo provodi kazne za one koji ga ne poštuju, bi vjerujem puno doprinijeli poboljšanju tzv. ženskih statistika”, poručuje.

Sadržaj nastao u suradnji s adidas Runners

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba