GIRL POWER

Poslušajte prvi govor koji je kao potpredsjednica održala Kamala Harris. Važan je

Poslala je poruke pomirenja i nade za bolju budućnost

Kamala Harris prva je američka potpredsjednica, prva osoba indijskog podrijetla kojoj je to uspjelo, prva osoba koja nije bijele rase kojoj je to uspjelo. Veliko je to postignuće i s nestrpljenjem se iščekivalo što će reći u svom prvom govoru u ulozi potpredsjednice. Do tada, su svi pričalo o onome što je nosi, a baš kao i dr. Jill Biden, i ona je odabrala američki dizajn dok je njen suprug Doug Emhoff, baš kao i Joe Biden, odabrao Ralph Lauren odijelo.

Harris se pojavila u moćnom ljubičastom kaputu s potpisom Christophera Johna Rogersa, crnog dizajnera koji je prošle godine dobio CFDA nagradu za najboljeg mladog američkog dizajnera. Ljubičasta je inače još jedna boja koju su početkom prošlog stoljeća, uz zelenu i bijelu, nosile sufražetkinje i to kao simbol dostojanstva.

Za govor koji je održala ispred Lincoln Memoriala u National Mallu u Washingtonu, također je odrabrala američki dizajn i to ponovno crnog dizajnera Sergija Hudsona. Uz to, Harris je prisegnula pred sutkinjom Vrhovnog suda Sonijom Sotomayor, inače prvom latinoameričkom članicom tog suda, i to polažući ruku na Bibliju koja je pripadala Thurgoodu Marshallu, prvom crnom sucu Vrhovnog suda SAD-a. Već je time jasno poručila da je dosta rasne diskriminacije u SAD-u.

Kamala Harris sa suprugom Douglasom Emhoffom 
Foto: JOSHUA ROBERTS / POOL / AFP
Kamala Harris u dizajnu Sergija Hudsona 
Foto: JOSHUA ROBERTS / POOL / AFP

U govoru koji možete poslušati ispod poslala je slične poruke kao i novi predsjednik Joe Biden. Poručila je da se sada vidi pravi duh Amerikanaca te da zajedno mogu sanjati i uspjeti u svemu. Citirala je i Abrahama Lincolna te pozvala na zajedništvo i mir.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube