VIJEST

Ovo je Faith, prva plus size superheorina koja sada dobiva i vlastitu knjigu i film

Julie Murphy, autorica romana Dumplin’ izdala je tinejdžerski roman o plus size superherojki Faith koji u prodaju dolazi iduće godine u srpnju

Roman i film Dumplin’ bili su jedni od rijetkih koji su pozitivno prikazali plus size djevojku u glavnoj ulozi i to u pozitivnom svjetlu. Za autoricu Julie Murphy prikaz djevojaka s oblinama je sasvim normalna stvar svakodnevice pa nije čudno da se odlučila za takvu glavnu ulogu i u svom novom romanu.

Novi roman Faith: Taking Flight prati priču plus size tinejdžerice Faith Herbert koja vodi poprilično zanimljiv život. Obična je tinejdžerica zbog toga što se druži sa svojim prijateljima Mattom i Ches, ide u srednju školu i volontira u lokalnom skloništu za životinje. Svoje vrijeme provodi pokušavajući posložiti svoje osjećaje prema Johnnyju, prijatelju iz razreda i razmišljajući o tome kako da ostane živjeti blizu svoje bake i nakon završavanja srednje škole.

View this post on Instagram

NEW BOOK NEWS: I’ve been sitting on this news for well over a year, and today I’m excited to share that I’ve partnered with @valiantentertainment and @balzerandbray for FAITH: TAKING FLIGHT, a YA novel about the iconic plus size super hero, Faith. Basically: I WROTE A BOOK ABOUT A FAT GIRL WHO CAN FLY. Head to Bustle for the cover reveal & an excerpt! (Link in bio!) The INCREDIBLE cover for FAITH: TAKING FLIGHT was designed by @jstempellobell with art by @katgoodies (head over to her profile to see different font treatments and etc that we considered!). I can’t even begin to explain to y’all how moved I was to see this cover with this girl in this body kicking ass. Thank you so much, Jenna and Kat. Valiant & Balzer + Bray let me put all my fave things in a book. Badass fat girls. Queer romance. Animal rescue. And more! I’m so thankful to have the opportunity to write something like this and I get to do this bc of my readers who believe that fat people deserve to exist in every story. So thank YOU. And if you have never heard of Faith or haven’t read her comics yet, it’s time to check out Valiant Comics and stock up on all things Faith! #juliemurphy #faithtakingflight #faithherbert #dearsweetpea #dumplin #puddin #ramonablue #sideeffectsmayvary #youngadult #ya #fatgirlscan #effyourbeautystandards

A post shared by Julie Murphy (@andimjulie) on

S vremenom slučajno saznaje da ima moć letenja. Ta važna informacija događa se u vrijeme kada saznaje da njena najdraža serija The Grove započinje snimanje u njenom gradu. Uz to dolazi i još jedna zanimljivost – glavna glumica te serije, Dakota Ash, pokaže romantični interes za nju. Problem koji se u gradu događa je nestanak životinja i ljudi u gradu, a jedino ona uspijeva povezati taj problem s novom drogom koja se pojavila u školi. Tada krene istraživati pa nailazi na brojne prepreke i primorana je istražiti svoju skrivenu prošlost kako bi spasila svoje voljene i svoj grad.

Za sada se za strip Faith Taking Flight možete naručiti, a cijena mu je 128 kuna (18,99 dolara). Ovdje možete pročitati kratki isječak romana, a snimat će se i film o ovoj prvoj superheorini s oblinama.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube