Snaga

Ova mama je trčala polumaraton s troje klinaca u kolicima. Uz to, srušila je svjetski rekord

Iako je Cynthia bila sretna što je srušila svjetski rekord, važnije joj je bilo naučiti svoju djecu kako voditi aktivan stil života

Ako ste mislile da ste dobre u multitaskingu, onda još niste čule za 34-godišnju Cynthiu Arnold. Ova majka srušila je svjetski rekord dok je trčala Missoula maraton u Montani i to dok je, pazite sad, gurala kolica s troje djece. Pretrčala ga je za samo sat i pol, a prijašnji rekord koji je postavilan Ashlee Eskelsen bio je sat i 47 minuta.

Super mama iz Polsona u Montani gurala je tako kolica s troje djece u dobi od šest, tri i 11 mjeseci tijekom cijele utrke za koju se žestoko pripremala. Budući da je njezin rodni grad puno vjetrovitiji od Missoule, Cynthia je imala trening u otežanim uvjetima što joj je dosta pomoglo kada je došla stvarna utrka. Također je trčala uzbrdo i na stjenovitim područjima kako bi se pripremila.

Važnost zdravog i aktivnog života

View this post on Instagram

? Guinness World Record Alert ? Cynthia Lauren Arnold smashed the record for pushing a triple pram stroller during the 2018 Missoula Half Marathon! Just confirms what we always say about the Missoula Marathon & Half Marathon Courses – FLAT & FAST! Check out the story from @runnersworldmag #missoulamarathon #runwildmissoula #motivationmonday #mondaymotivation #halfmarathon #guinnessworldrecord #sofast

A post shared by Missoula Marathon (@missoulamarathon) on

Pokušaj obaranja svjetskog rekorda nije bila njezina ideja, iako se inače bavila trčanjem u srednjoj školi i na fakultetu, već suprugova i to prije nego što što su dobili treće dijete. Naime, on je smatrao da bi to bilo baš cool i super za djecu. Cynthia nije odlučila trčati maraton samo kako bi srušila svjetski rekord. Željele je naučiti svoju djecu o važnosti zdravog i aktivnog života od samog početka.

“Takav način života ne bi trebao biti velika žrtva ako imate djecu, a djeca bi trebala shvatiti da je zabavno, normalno i dobro napraviti takvu vrstu izbora”, rekla je Cynthia koja je pružila super primjer svojoj djeci kako mogu biti aktivni.

Dolazak do cilja i rušenje svjetskog rekorda bio je emocionalni trenutak za Cynthiu, ali još više zato što su njezina djeca bila pored nje. “Bio je to više roditeljski trenutak nego trkački”, rekla je.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba