KNJIGE

Odlične vijesti. Uskoro nam stiže prijevod moćne i nagrađivane knjige Djevojka, žena, drugo

Bernardine Evaristo prva je crnkinja koja se može pohvaliti osvajanjem najprestižnije nagrade u svijetu književnosti, Booker

Loša je vijest da ćemo jesen vjerojatno morati provesti kod kuće, ali dobra je da ćemo imati puno vremena za čitanje. Jedna od knjiga na koju vam želimo skrenuti pažnju jest Djevojka, žena, drugo, britanske autorice Bernardine Evaristo, prve crnkinje u povijesti koja se može pohvaliti osvajanjem najprestižnije nagrade u svijetu književnosti, Booker. Uz ovu, knjiga je osvojila još i nagrade British BookAward i Fiction Book of the Year, bestseler je Sunday Timesa i prevedena je na više od 30 jezika. S ponosom možemo reći da je među njima sada i hrvatski, a evo o čemu knjiga govori.

Profil knjiga

Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadeset prvog, Djevojka, žena, drugo slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim, bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade.

Ovo je roman o budućnosti, ali isto tako i o prošlosti. On je fikcija, ali isto je tako posve stvaran; govori nam o onome tko su žene bile, ali i tko su one danas. Djevojka, žena, drugo na naše tržište dolazi 9. studenog u nakladi Profila, po cijeni od 129 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube