GIRL POWER

Naomi Osaka dobila je svoju Barbie lutku. Potez je to kojim Mattel promiče sportašice kao uzore

Tvrtka Mattel odlučila je odati počast slavnoj tenisačici Naomi Osaka i to u obliku još jedne Barbie lutke s njezinim likom

Nova u nizu Barbie lutaka posvećena je i veliča japansku tenisačicu Naomi Osaku. To je već druga lutka koju je Osaka dobila, prvu je dobila 2019. godine, a ova je posebna jer je uvrštena u Mattelovu slavnu kolekciju Role Models. Potez je to kojim tvrtka Mattel skreće pažnju na malo drugačije i konkretnije uzore djevojčicama. Osaka je jedna od onih profesionalnih tenisačica koja pomiče granice na terenu, ali i u društvu općenito kao što su borba za ljudska prava, ali i protiv rasizma.

Barbie lutka s njezinim likom dolazi tako u posebnoj odjevnoj kombinaciji, Nike haljinici sa šarenim printom i svijetloplavim Nike tenisicama koje je imala za vrijeme meča 2020. godine na Australian Openu na kojem je pobijedila. Tu je i mini replika njezinog Yonex reketa. “Velika je čast biti uzor i podsjećati djevojke da mogu napraviti promjene u svijetu. Želim da se sve djevojke osjećaju osnaženo i da sanjaju velike stvari te da vjeruju u sebe jer onda zbilja mogu sve” poručila je 23-godišnja Osaka povodom lansiranja Barbie s njezinim likom koju možete nabaviti ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube