GIRL POWER

Lila Grace Moss odvažno kreće stopama svoje slavne majke. Ove stvari o njoj možda niste znali

18-godišnja Britanka zatvorila je reviju kultne modne kuće posljednjeg dana Pariškog tjedna mode. Evo što o njoj trebate znati

Tjedni mode, baš poput brojnih drugih sličnih događanja, ove godine izgledaju posve drugačije, i mahom su preseljeni u virtualnu sferu. Revija kuće Miu Miu, prikazana u sklopu Tjedna mode u Parizu, tako je emitirana iz Milana, a otvorila ju je manekenka koju je većina odmah prepoznala – Lila Grace Moss. Za kći britanskog supermodela, Kate Moss, ovo je bio premijerni nastup na modnoj pisti, a osim prilikom otvaranja revije, pistom je prošetala još dva puta.

View this post on Instagram

@miumiu SS21 💗🧡 THANK YOU for allowing me to debut at the dreamiest show @kegrand @bitton ~ obsessed with this hair @guidopalau & makeup @patmcgrathreal xxxx

A post shared by Lila Moss (@lilamoss) on

Njezina je majka također imala točno 18 godina kad je davne 1992. nosila svoju prvu reviju za modnu kuću Dolce&Gabbana, zbog čega su već krenule usporedbe o potencijalno jednako uspješnoj karijeri pred Lilom Grace.

Sa 16 je godina postala zaštitno lice brenda Marc Jacobs Beauty

View this post on Instagram

#fashionphotography#marcjacobs#model#lilagracemoss

A post shared by h.sata (@satamiumie) on

Svijet modelinga upoznao ju je još u listopadu 2018., kad je u dobi od 16 godina postala zaštitnim licem brenda Marc Jacobs Beauty, u kampanji koju je snimao fotograf Davis Sims, a koja je objavljena u cijelom nizu prestižnih publikacija diljem svijeta.

O njezinom se privatnom životu, zasad, ne zna previše. Rođena je 2002. u Londonu, a njezin je otac, Jefferson Hackis, jedan od osnivača medijske platforme, Dazed Media, također istaknuta javna ličnost. Na svom Instagram profilu vrlo rijetko dijeli fotografije koje nisu vezane uz posao, a baš poput većine pripadnika svoje generacije, aktivna je na TikToku, gdje isprobava viralne recepte i sudjeluje u raznim izazovima.

Ističe važnost života prema načelima održivosti

Lila Grace Moss na reviji kuće Dior s majkom Kate Moss u Parizu, lipanj 2019.
Pascal Le Segretain/Getty Images

U jednom od rijetkih intervjua, koji je jučer objavio Vogue, otkrila je kako se njezina go-to modna kombinacija sastoji od traper trapez hlača, jednostavnog pulovera i Nike Air Jordan modela tenisica, kao i to da se u svojoj beauty rutini uvijek pridržava pravila koje nalaže korištenje zaštitnog faktora 50 na licu kroz cijelu godinu.

Na Longchamp reviji u New Yorku, veljača 2020.
Dimitrios Kambouris/Getty Images for Longchamp

Osim toga, rekla je kako karantenu provela uživajući gledajući serije s majkom i posebno istaknula Netflixovu doku seriju The Last Dance o posljednjoj sezoni Michaela Jordana u Chicago Bullsima, kao i to da je počela promišljati o svom utjecaju na Zemlju.

Iz prehrane je gotovo u potpunosti izbacila meso, odlučila je snažnije podržati održive brendove, izbjegava koristiti jednokratna plastična pakiranja kad god je to moguće, a pažnju je skrenula i na organizaciju Project Zero koja se bavi očuvanjem oceana.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba