GIRL POWER

Kakav pothvat. Sarah Thomas je prva žena koja je preplivala La Manche četiri puta za redom

Sarah ima 37 godina, preživjela je rak dojke i ponosno nosi titulu prve osobe koja je preplivala La Manche četiri puta za redom

Sarah Thomas iz SAD-a prva je žena koja je preplivala La Manche četiri puta za redom. Sarah ima 37 godina i prije godinu dana je preživjela rak dojke. Ovaj pothvat posvetila je svim preživjelima.

Sarah je krenula s plivanjem u jutarnjim satima u nedjelju i završila nakon nešto više od 54 sata. Otvoreni plivački maraton trebao je biti oko 128 kilometara, a na kraju se zbog jakih valova to povećalo na 209 kilometara. Nakon što je završila, za BBC je izjavila kako ne može vjerovati da je ovo zaista uspjela te kako sada planira spavati čitav dan. Nakon završenog pothvata postala je prva žena koja je preplivala ovaj kanal četiri puta za redom.

Najteži dio bio joj je slana voda zbog koje su joj usta u grlo bili suhi, no imala je pomoć od svoje ekipe. Za vrijeme plivanja u lice ju je ubola meduza, ali to je nije spriječilo da dođe do svog cilja. Do sada su samo četiri plivača preplivala La Manche tri puta, Sarah je prva koja je to napravila četiri puta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba