GIRL POWER

Jill Biden pojavila se na novoj naslovnici američkog Voguea

Melania Trump nijednom se nije pojavila na naslovnici Voguea za mandata njenog supruga, a Jill Biden dobila ju je već nakon 6 mjeseci mandata svog supruga

Američki Vogue jučer je objavio da je zvijezda njihove naslovnice za kolovoz američka prva dama, dr. Jill Biden. Biden se na naslovnici pojavljuje u cvjetnoj Oscar de la Renta haljini, a poziv na snimanje naslovnice i veliki intervju dobila je svega nakon šest mjeseci suprugova mandata. Melania Trump nijednom se u četiri godine suprugova mandata nije pojavila na naslovnici Vogue na što se Donald Trump intenzivno žalio rekavši da su “elitistički snobovi u modnim medijima uskratili najelegantnijoj prvoj dami u američkoj povijesti naslovnice i to četiti godine zaredom.”

Biden je u intervjuu koji prati naslovnicu rekla da je njen suprug jednostavno mirniji predsjednik od Donalda Trumpa te da je izabran jer je ljudima trebao netko tko će izliječiti naciju, ne samo od Covida. No, Biden za naslovnicu nije odabrana samo zbog svog supruga. Svojim je modnim izričajem, iako nimalo nametljivim, od samog početka mandata počela slati važne poruke. Na inauguraciju 20. siječnja nosila je komplet haljine i kaputa kao i pripadajuću masku s potpisom njujorškog brenda Markarian. Radi se o brendu iza kojeg stoji dizajnerica Alexandra O’Neill, a kako je sugerirao i BoF, Biden je time potvrdila da nakon Zare i puno Dolce&Gabbane, u Bijelu kuću ponovno dolazi američki dizajn.

Prvo Bidenovo obraćanje Kongresu, njegova je supruga iskoristila kako bi poslala poruku o zaštiti okoliša i usprotivila se prekomjernoj kupovini, posebno samo za jednu prigodu. Učinila je to tako što je nosila haljinu jedne od najistaknutijih američkih dizajnerica kad su u pitanju inovacije u održivosti, Gabriele Hearst. Haljina je bila izvezena motivima 50 nacionalnih cvjetova za svaku od 50 država SAD-a.

Za otvorenje G7 Summitta u Cornwallu 10. lipnja Jill Biden je odabrala jednostavnu kombinaciju kojom je poslala snažu poruku svijetu i Melaniji Trump. Nosila je točkastu Brandon Maxwell haljinu te Zadig & Voltaire sako koji je već nosila 2019. godine. Međutim, on je ovaj put imao dodatak. Bio je ukrašen metalnim zakovicama u obliku riječi Love na leđima što je neodoljivo djelovalo kao odgovor Melaniji Trump i njenoj ‘I Really Don’t Care, Do U?’ koju je nosila tijekom posjeta centru za jednu migranata 2018. godine.

Jill Biden na summitu G7
Brendan Smialowski / AFP

Jill Biden na Bidenovom prvom obraćanju Kongresu
POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jill Biden na ianuguraciji
Joe Raedle/Getty Images/AFP

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube