MENTALNO ZDRAVLJE

Instagram vs. reality ili kako je jedna influencerica snimila potresnu seriju o svojoj mentalnoj bolesti

Lele Pons, koju na Instagramu prati više od 40 milijuna ljudi, odlučila je progovoriti o tome kako njezin život doista izgleda iza blještavih kulisa

Eleonora Pons, poznatija pod nadimkom Lele, naizgled živi savršenim životom. Ako o njoj ništa ne znate i slučajno zalutate na njezin Instagram profil ili YouTube kanal, naići ćete na zapanjujuće brojke; na Instagramu je prati više od 40 milijuna ljudi, dok na YouTubeu ima preko 16 milijuna pretplatnika.

Rođena je 1996. u Caracasu, ali od pete godine živi u Miamiju, i na prvi se pogled ne razlikuje od svojih vršnjaka, izuzmemo li činjenicu da je natprosječno poslovno uspješna i već godinama poznata ljudima diljem svijeta. Proslavila se na platformi Vine, gdje je svojim duhovitim kratkim video uradcima nasmijavala milijune i postala najpraćenijom osobom, što danas nastavlja činiti putem Instagrama i YouTubea.

Mnogo drugačija influencerica

View this post on Instagram

He touched the butt?… (fake or real ??)

A post shared by Lele Pons (@lelepons) on

Lele Pons nije tipična influencerica – konstantno se šali na račun sebe i svog izgleda i ne shvaća se previše ozbiljno, a uz karijeru influencerice i komičarke, može se pohvaliti i brojim glumačkim, voditeljskim, ali i pjevačkim angažmanima. No, ovih se dana o njoj ne priča zbog jednog od njezinih skečeva ili spački koje je nekom priredila. Umjesto toga, svi komentiraju prvu epizodu njezinog novog serijala, The Secret Life of Lele Pons, nastao u suradnji s YouTubeom, koji se ondje može i pogledati. Epizoda naziva i Have Severe OCD objavljena je prije nešto manje od 24 sata i već broji preko dva milijuna pregleda.

Nakon mjeseci nagađanja i iščekivanja, obožavatelji su konačno doznali na čemu je to Pons predano radila, a emotivni komentari nisu izostali. I ona je, kao i brojne javne osobe prije nje, još jednom upozorila na to kako život koji se prikazuje na društvenim mrežama nije stvarni život.

Mentalnih se bolesti nitko ne bi trebao sramiti

Iza svjetla reflektora i blještavih kulisa, Pons se, kako je hrabro priznala, bori s nekoliko ozbiljnih dijagnoza: OKP-om, depresijom, ADHD-om i Touretteovog sindroma. Kako izgleda život s mentalnim bolestima, koliko joj je teško ponekad ustati iz kreveta i gdje pronalazi snagu, otkrijte gledajući seriju, koja će imati još četiri epizode. Koliko god ju je takvo što bilo strah podijeliti s javnosti, kaže da je niti u jednom trenutku nije bilo sram, što se može protumačiti i kao jednom od najvažnijih poruka cijele priče.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba