REKLI SU DA NISAM SUPER

U školi joj nikako nije išlo, ali onda je svoj put pronašla u glazbi. Upoznajte Lovorku Sršen

Komentari profesora u školi definitivno joj nisu išli u prilog, ali Lovorka Sršen nije se dala smesti. Danas se uspješno bavi glazbom

U novoj rubrici Rekli su da nisam super Super1 vam predstavlja svestrane talente, inspirativne ljude za koje ste možda čuli, možda ste ih vidjeli u gradu ili na Instagramu, ali o njima niste znali ništa.

Ime i prezime: Lovorka Sršen

Dob: 34

Trenutno boravim: u Zagrebu

Bavim se: glazbom – produkcijom glazbenih festivala i koncerata dok sjedim u uredu, a poslije toga pisanjem i pjevanjem.

Benjamin Strike

Do sad sam se bavila: svime time, ali u drugačijim omjerima.

Prvi put su mi ljudi rekli da nisam super: profesori iz matematike su još od osnovne škole tijekom godina nizom vrlo loših ocjena jasno izražavali to mišljenje. Profesorica iz talijanskog na faksu je to jasno i artikulirala i zamolila me da nas sve poštedim muke i odem na francuski.

Nisam vjerovala jer: svima sam vjerovala, bili su totalno u pravu. Da nisam tako ‘rđav đak’ možda bi mi sudbina bila drugačija, ali danas sam zbog toga tu gdje jesam.

Dokazala sam im da sam super tako što sam: savladala rad u Excelu koji umjesto mene radi matematiku, a bez kojeg je rad u produkciji nemoguć pa je to ispalo dosta korisno za moj svakodnevni posao. A pjesme sam jednostavno morala početi pisati na hrvatskom jer sam sve svoje znanje talijanskog ispucala u jednom stihu jednog singla. To je isto ispalo super jer mi je puno lakše pisati na jeziku kojim ja baratam, a publika ga razumije. Nakon toga mi više nitko nije rekao da nisam super, a moja okolina već godinama u potpunosti nekritički podržava sve što radim.

Super stvari na kojima trenutno radim su: objavila sam svoj drugi samostalni singl za koji sam ponosno napisala tekst i glazbu. To je jedna mala pjesma o čežnji koja se zove Tako lako za koju je aranžman napisao Josip Radić, producirao Jere Šešelja, a divni spot je producirala i režirala Dora Prpić. Dok se ona vrti na radio postajama radim na novim pjesmama, a sa svojim najdražim ‘matičnim’ bendom Kensington Lima pripremam i neke nastupe. U radno vrijeme punom parom radim na produkciji festivala Muzički biennale Zagreb koji samo što nije krenuo, a u pripremi je i jazz festival u svibnju.

Moj rad možete vidjeti: na mom YouTube kanalu i svim digitalnim glazbenim servisima.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba