VIJEST

I dječaci mogu plesati balet. Čak 300 plesača nastupom je podržalo malog princa Georgea

Čak 300 plesača javnim performansom podržalo je princa Georgea nakon što je TV voditeljica ismijala činjenicu da mali George odlazi na satove baleta

Američka voditeljica TV emisije Good Morning America, Lara Spencer ismijala je vijest kako šestogodišnji princ George odlazi na satove baleta. Vrlo brzo je shvatila što je učinila te se ispričala, no njezina isprika nije bila dovoljna niti prihvaćena od prve. Ova vijest je jako brzo odjeknula i izazvala burne reakcije američkih plesača i koreografa koji su se dan nakon skupili u velikom broju ispred studija emisije. Njih 300 odlučilo je podržati malenog princa u njegovoj plesačkoj strasti te održali javni sat baleta na oduševljenje mnogih.

Mnogi slavni plesači i koreografi su bili zgroženi činjenicom da je na nacionalnoj televiziji ismijana ljubav jednog dječaka prema baletu, među kojima je i proslavljeni koreograf i dvostruki dobitnik nagrade Emmy, Travis Wall. Osudio je sarkastični i seksistički komentar TV voditeljice i istaknuo kako svako biće na ovom svijetu ima pravo izbora s čime će se baviti u životu te dodao kako ne postoje sportovi i zanimanja rezervirana samo za odabrani spol.

View this post on Instagram

I still haven’t been able to put into words the experience and movement that was yesterday morning. I am grateful, humbled, in awe, happy, proud. The list goes on. Thank you from the bottom of my heart to everyone who came out, who supported, who cheered for other dancers, who came to support another dancer, who tuned in on social media, but most importantly helped give younger dancers a VOICE. I am just so thankful. Thank you to @iamcharliewilliams for helping me create this moment, @traviswall @robbiefairchild and @alexdwong for sharing and inspiring and to @lara.spencer for your apology yesterday. More coming soon. Thank you thank you thank you. ❤️ . . ?: @mrmattrodin

A post shared by Sam Quinn (@samquinn) on

View this post on Instagram

Boys Dance Too ? #boysdancetoo

A post shared by Travis Wall (@traviswall) on

Cijela priča ima i sretan završetak po TV voditeljicu. Naime, nakon isprike koju nitko nije doživio odlučila je u emisiji ugostiti Travisa Walla te dvoje profesionalnih plesača s kojima je pričala o osudama koje doživljavaju muškarci u baletu i njihovoj hrabrosti u suočavanju s istima, a tijekom uvoda se još jednom ispričala i priznala kako je pogriješila te izrazila duboko kajanje zbog svog komentara.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba