ZDRAVLJE

Hailey Bieber na Instagramu je podijelila svoju osobnu priču o mini-moždanom udaru te operaciji srca

“Bio je to najstrašniji trenutak u mom životu”

Manekenka Hailey Bieber (25) u ožujku je s javnosti podijelila kratku informaciju o tome kako je tijekom doručka sa svojim suprugom Justinom Bieberom nakratko izgubila sposobnost govora te da je sa simptomima sličnima “mini-moždanom udaru” primljena u bolnicu. Dodala je tada da se oporavlja te da se liječnici i medicinske sestre brinu za nju.

Sada je na svom Instagramu podijelila video u kojem detaljnije objašnjava događaj koji naziva “najstrašnijim trenutkom u svom životu”, a koji su liječnici dijagnosticirali kao TIA, prolazni ishemijski napad što nastaje zbog začepljenja krvne žile u mozgu. Dakle, riječ je o mini-moždanom udaru čiji su simptomi nagli i traju relativno kratko, a koji je važan indikator u prepoznavanju osoba koje bi mogle doživjeti moždani udar.

 

Hailey je detaljno opisala trenutak u kojem je osjetila, prvo “neobičnu senzaciju” u rukama, a zatim i utrnulost desne strane lica, nakon čega više nije mogla govoriti. U bolnici je potom podvrgnuta nizu različitih testova, a nakon što joj je dijagnosticiran TIA, liječnici su ubrzo uzrok pronašli su savršenoj kombinaciji različitih okolnosti – uključujući i preboljenje Covida, dugi let avionom iz Pariza te prelazak na oralnu kontracepciju.

Nakon mini-moždanog udara uslijedila je i operacija srca

Dodatni testovi pokazali su da je jedan od razloga zbog kojih je doživjela mini-moždani udar i činjenica da ima otvoreni foramen ovale (PFO), odnosno srčanu anomaliju koja u rijetkim slučajevima može izazvati moždani udar. Zbog male rupe između lijeve i desne pretklijetke srca moguće je da mikrotrombi dospiju u arterijski sustav što može uzrokovati moždani udar i migrene. Hailey je ubrzo nakon dijagnoze podvrgnuta operaciji srca koja je, tvrdi, prošla jako dobro. Istaknula je da se oporavlja, ali i da je ovo iskustvo pogoršalo njezinu tjeskobu te povećalo njezin strah od novog moždanog udara.

 

Bieber je samo jedna u nizu poznatih mladih žena koje su na društvenim mrežama podijelile svoje zdravstvene probleme te način na koji se nose s njima. Nedavno su to učinile i Bella Hadid te Kendall Jenner. Hailey, želimo ti brz oporavak!

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube