GIRL POWER

Dvije su Hrvatice osmislile afirmacijske kartice za trudnice. Preslatke su, a evo gdje ih nabaviti

Iza projekta stoje doula Una Pašić Gregović i umjetnica Ana Tevšić Nauković

O inspirativnoj priči mlade majke, doule i blogerice, Une Pašić Gregović, već smo pisali povodom objave njezine knjige o dojenju. Upravo je predstavila i svoj najnoviji projekt, nastao u suradnji s talentiranom umjetnicom Ana Tevšić Nauković, a riječ je o afirmacijskim karticama namijenjenim trudnicama. Kako stoji u službenom opisu, ‘postajemo ono što mislimo’ glavna je misao iza pozitivnih afirmacija. “U trudnoći nam se često svakakve misli i emocije često vrte po glavi i teško ih je fokusirati i zaista uživati u trenutku, zato smo i osmislili ovaj praktičan alat. Kroz 28 pomno osmišljenih i jedinstveno oslikanih afirmacijskih kartica, podignite svoje raspoloženje i uronite u svijet samopouzdane, prisutne i pozitivne trudnoće”, objašnjava Una.

Ana Tevšić Nauković

A priču iza nastanka dodatno nam je približila i Ana, koja je rekla da ju je Una prvotno davno kontaktirala oko suradnje na jednom drugom projektu, no splet okolnosti je htio da snage udruže tek na ovom. “Una je napisala afirmacije za trudnice s ciljem da ih vodi kroz trudnoću, smiruje i priprema za porod, a moj zadatak je bio prenijeti ih u stvarnost. Htjela sam zadržati tu nježnost njezinih poruka, naglasiti prirodnost i ljepotu žena te prenijeti osjećaj koji sam i sama sebi osvijestila dok sam bila trudna: prihvati svaki korak svog putovanja. Sva ljepota trudnoće leži u tome, iako su, naravno, sve trudnoće individualne i teško je nekome predočiti što ga točno čeka. Pažljivo smo birale papir, detaljno razradile kutiju u kojoj se kartice pakiraju, baš s ciljem da to sutra postane super poklon za trudnice”, priča i naglašava da je papir od kojeg su napravljene plastificiran, dugotrajan i može se opetovano koristiti.

Ana Tevšić Nauković

Dodat ćemo i to da svaka kutijica sadrži 28 dvostranih, dvojezičnih kartica (hrvatski i engleski), s afirmacijama posebno kuriranim za trudnice kroz Unino osobno iskustvo trudnoće, a i kroz njezin višegodišnji rad kao doula. Obzirom da su kartice dvostrane/dvojezične, svaka kartica ima s jedne strane ilustraciju, a s druge jednopotezni obris ilustracije kako bi još više doprinijeli čaroliji i kohezivnosti karata. Uz kratke upute za korištenje, kartice dolaze u laganoj i čvrstoj kutijici, a cijeli špil je prilagođen za lakše nošenje, na kavu, pregled, u rodilište, u novčaniku ili naprosto za nataknuti na ogledalo, pojašnjava Una na blogu. Kartice se mogu koristiti na nekoliko načina; može se svaki dan prolaziti cijeli snop kartica, ili pak birati jednu nasumičnu kartu čija vas poruka prati kroz dan. Cijena ovih kartica je 135 kuna, a mogu se prednaručiti ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube