VIJEST

Deni Srdoč napušta restoran Draga di Lovrana. Karijeru će nastaviti u inozemstvu

FOTO: JRE-Jeunes Restaurateurs Facebook

Mladi chef potvrdio je kako svoj ugovor s restoranom s kojim je došao do Michelinove zvjezdice nakon rujna neće produžiti

Hrvatska gastronomska scena ostat će bez još jednog velikog imena. Deni Srdoč, chef koji je ispod 30. uspio doći do svoje prve Michelinove zvjezdice, napušta Draga di Lovranu. Kako je objasnio za Novi list, osjeća da je stiglo vrijeme za novo poglavlje njegove karijere. “Točno je, idem nakon ljeta, ugovor s Dragom dio Lovrana imam do 1. rujna, nakon toga malo odmora pa – novi izazovi. Naprosto iako nikad neću zaboraviti ovaj dio svog života, kao ni to da jako mnogo toga dugujem Dragi di Lovrana u kojoj se dogodio moj jako značajni profesionalni rast, vrijeme je naprosto za nove izazove”, rekao je Srdoč.

Otkrio je i kako će svoju karijeru nastaviti u inozemstvu, kao i to da već ima brojne ponude iz ponajboljih restorana Austrije, Švicarske, Njemačke i Španjolske. Još uvijek ne zna koju će od tih ponuda prihvatiti, te ističe kako mu je fokus i dalje, sve do isteka ugovora, na radu u Draga di Lovrani.