Snaga

Čini se da je kraljica Elizabeta II. malo trolala Trumpa svojim broševima tijekom njegova posjeta Britaniji

Iako je Njezino Veličanstvo neutralno kada se radi o političkim pitanjima, mediji misle drugačije

Posjet američkog predsjednika Trumpa podijelio je Britaniju i puno Britanaca protestiralo je na ulicama Londona. Britanci vrlo pomno prate koji nakit kraljica stavlja za koju priliku pa jedna korisnica twittera, Julie(@SamaruKnitter), sugerira da je i sama kraljica potiho protestirala izborom broševa koje je nosila tijekom Trumpovog posjeta.

Iako je Njezino veličanstvo neutralno kada se radi o političkim pitanjima, mediji misle drugačije. Kraljica je tijekom njegovog trodnevnog boravka u Engleskoj Trumpa susrela samo jedanput, a svakog je dana nosila neki kontroverzni broš.

Broš iz ’50-ih

https://twitter.com/SamuraiKnitter/status/1018572399225331714?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1018572399225331714&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eonline.com%2Fuk%2Fnews%2F952607%2Fdid-queen-elizabeth-ii-troll-donald-trump-with-her-brooches

Tijekom audijencije u Windsor Castle, gdje joj se pridružio arhiepiskop od Canterburyja Sheikh Ahmad Al-Tayeb, kraljica je nosila maleni zeleni cvijet iz vintage kolekcije dućana Tiny Jewel Box u Washingtonu koji je dobila od bračnog para Obama 2011.godine, kao osobni poklon koji nisu kupili novcem iz državne blagajne. Ovaj broš napravljen je pedesetih godina u Americi, od 14 karatnog žutog zlata, briljanata i ahata.

Slijedećeg dana dok je na čaju primala američke goste, stavila je briljantni broš oblika palminog lista koji je kraljica majka nosila na sprovodu svoga oca kralja Georga VI. Kraljica je broš naslijedila 2002. godine. Na slici sa pogreba kralja Georgea, 1952. godine, na kraljici majci vidi se jasno dotični broš.

Dan iza, u subotu, dok je primala belgijsku kraljicu Matildu i kralja Filipa, kraljica je stavila safirni broš, u obliku pahuljice, dobiven na poklon od naroda Canade kada se u Londonu slavilo 150 godina kanadske konfederacije, 2017.godine.

Znak protesta i podrške

Steve Parsons/AFP

Guverner je kraljici poklonio broš u ime kanadskog naroda da obilježe kraljičin safirni ljubilej, 65 godina na prijestolju. Broš ima 48 safira koji su dio jedinih ikad nađenih safirnih naslaga u Canadi, 2002. godine. Ovo je prvi puta da je kraljica slikana sa ovim brošem.

Trump stalno vrijeđa i urla na zemlju Commonwealtha, jednu od najjačih saveznica Britanije, Canadu koja je kraljici poklonila broš, pa se lako može se smatrati da je ovo kraljičin znak protesta i podrške, piše korisnica twittera Julie, a prenosi The Daily Mail.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba