GIRL POWER

Blogerica Nikkie de Jager objavila prvi video nakon što je svijetu otkrila da je transrodna. Moćan je

Hrabra Nizozemka obratila se javnosti i otkrila što je sve prolazila otkako je prije više od dva tjedna priznala da je rođena u muškom tijelu

Preko 33 milijuna pregleda – toliko broji YouTube video I’m Coming Out nizozemske blogerice Nikkie de Jager. Kroz nešto više od 17 šokantnih minuta svojim obožavateljima objašnjava kako je s njima primorana podijeliti duboko privatnu stvar, na koju još uvijek nije bila spremna.

No, budući da je počela primati prijetnje da će je razotkriti, odlučila je preuzeti stvar u svoje ruke i kontrolirati narativ. Unatoč tome što je rekla kako je prestravljena onim što će se nakon priznanja potencijalno dogoditi, krajnji je ishod pokazao da razloga za strah ipak nije bilo.

Šesnaest dana kasnije, objavila je novi video, naziva Responding To My Coming Out, u kojem ponovno uzima kistove u ruke i radi ono što najbolje zna, podučava šminkanju. No, ovaj je put svoje kapke odlučila obojati u ružičastu, odnosno plavu boju, zaštitne boje trans zajednice, a cijeli je proces popratila komentarima zahvale svima onima koji su joj iskazali neupitnu podršku.

Na pitanje o tome hoće li razotkriti ime osobe koja ju je ucjenjivala, odgovorila je da neće. Poručila je da apsolutno nikome ne želi uništiti život na način na koji se to njoj pokušalo učiniti, i zaradila divljenje mnogih.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube