GIRL POWER

Amanda Gorman je moćan nastup na Super Bowlu posvetila junacima pandemije koronavirusa

Afroamerička pjesnikinja Amanda Gorman osvojila je srca gledatelja na Bidenovoj inauguraciji, a sada je nastupila i na Super Bowlu

Amanda Gorman je još jednom pokazala svoj talent tijekom sinoćnjeg Super Bowla izvodeći pjesmu posvećenu svakodnevnim junacima pandemije COVID-19. Ove godine je NFL (Nacionalna liga američkog nogometa) odabrala trojicu junaka Super Bowla koji su utjecali na svoje zajednice tijekom pandemije. Amanda je recitirala pjesmu u njihovu čast, pod nazivom Chorus of the Captains, a njezine riječi pratila je trijumfalna glazba iz 50-ih godina. Ona je ujedno i prva pjesnikinja ikad koja je nastupila na Super Bowlu.

“Danas posebnu počast iskazujemo trojici junaka zbog njihovih postupaka i utjecaja u ovom vremenu neizvjesnosti i potrebe”, započela je Amandina pjesma. “Oni su preuzeli vodstvo, premašivši sva očekivanja i ograničenja, podižući svoje zajednice i susjede kao vođe, iscjelitelji i odgojitelji.” Gorman je odala počast Jamesu Martinu, veteranu koji radi na projektu Ranjeni ratnik i uživo je prenosio nogometne utakmice za svoju zajednicu, Trimaine Davis, učitelju iz Los Angelesa koji je djeci omogućio tehničke radionice kako bi im pomogao u učenju na daljinu i Suzie Dorner, upraviteljici medicinskih sestara u Općoj bolnici Tampa Bay.

Nastup Amande Gorman koja je u povijest ušla kao najmlađa pjesnikinja koja se popela na inauguracijsku pozornicu i izrecitirala svoju pjesmu The Hill We Climb na Bidenovoj inauguraciji bio je samo početak. U nastavku poslušajte nastup na Super Bowlu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba