GIRL POWER

15 potresnih, ali inspirativnih životnih priča hrabrih žena koje smo vam donijele ove godine

U godini koja će uskoro biti iza nas imale smo priliku upoznati mnoge snažne žene koje su s nama podijelile svoje priče

Na Super1 vam redovito donosimo inspirativne ispovijesti, potresne životne priče koje mijenjaju ljude, a trudile smo se unatoč svemu isto činiti i 2020. godine.

Ove smo vam godine donijele niz priča o borbi s multiplom sklerozom, psihozom, anoreksijom, graničnim poremećajima ličnosti, o majkama koje su se borile za zdravlje svoje djece. Sve su to priče koje nas tjeraju da na trenutak zastanemo i pogledamo svijet drugačijim očima. U nastavku izdvajamo priče 15 hrabrih žena koje i dalje pratimo.

PET ŽENA O GRANIČNOM POREMEĆAJU LIČNOSTI

sandro lendler

Vanja, Paula, Matea, Iva i Lu ispričale su nam kako žive s graničnim poremećajem ličnosti o kojem nisu znale mnogo, sve dok im se putevi nisu isprepleli. Njihove priče čitajte ovdje.

KATARINA GALETIĆ O ZLOSTAVLJANJU KOJE JE TRPILA OD STRANE PARTNERA

sandro lendler

Katarinu Galetić je gotovo dvije godine zlostavljao partner s kojim je živjela. Ispričala nam je svoju priču.

MARINA ARSIĆ O MADEŽU KOJI JOJ OD ROĐENJA POKRIVA POLA LICA

Iskrena priča jedne hrabre 20-godišnjakinje koju morate čuti, a vezana je uz fizički izgled. Njezina borba i odnos prema sebi je naprosto divan i vrlo ohrabrujući.

ANA RADMAN O BORBI S BOLEŠĆU KĆERI NADJE

sandro lendler

Nadja je imala četiri godine kada joj je dijagnosticiran dječji artritis. Godinu dana nakon toga oboljela je od teškog oblika leukemije s kojom se još bori. Majka Ana ispričala nam je njihovu priču od početka pa do danas.

ANTEA PIPLICA O ATOPIJSKOM DERMATITISU

renata lučić

28-godišnja Antea Piplica opisala nam je svoje iskustvo teške i mučne borbe s atopijskim dermatitisom koji je buknuo u periodu karantene i potresa. Liječnici joj nisu mogli pomoći, pa je odlučila pomoći sama sebi.

ANAMARIJA TENĐERA O BORBI S PSIHOZOM I DEPRESIJOM

Privatni album

Mlada Vinkovčanka progovorila je o svojoj borbi s psihotičnim poremećajem i depresijom. Njezinu priču čitajte ovdje.

ZRINKA JANKOVIĆ O MIOKARDITISU, TUMORU NA MOZGU I PTSP-u

sandro lendler

Zrinka Janković 24-godišnja je Čakovčanka čiji su problemi sa zdravljem počeli prije osam godina, kad je počela osjećati trnce u rukama i području prsa. S vremenom je dobila dijagnozu miokarditisa čije simptome liječnici ne znaju objasniti. Za Super1 otkriva kako se nosi s još nekoliko dijagnoza koje je otad dobila.

JELENA GLADOVIĆ O BORBI S ANOREKSIJOM

Aleksandar Selak

18-godišnja Jelena Gladović, studentica je prve godine jednog fakulteta u Zagrebu, a u slobodno vrijeme umjetnica. Njezini su problemi s prehranom, pretpostavlja, počeli krajem osnovne škole, u dobi od 13 godina. Za Super1 otkriva kako je izgledao put od suočavanja s činjenicom da boluje od anoreksije.

MAJA FRTAILIĆ O DIJAGNOZI MULTIPLE SKLEROZE

Aleksandar Selak

Zagrepčanki Maji Fertalić ovo ljeto dijagnosticirana je multipla skleroza. Suočavanje s bolesti nije bilo nimalo jednostavno, ali je imala veliku potporu okoline. No, Maja ništa nije željela prepustiti slučaju i unatoč svemu, za nju nije bilo predaje.

VEDRANA PEČEK O STIGMI KOJU NOSI PSORIJAZA

Aleksandar Selak

Vedrana Peček 23-godišnjakinja je iz Zagreba koja se još od djetinjstva bori s neumjesnim komentarima okoline, ali i zdravstvenim sustavom u kojem se prelako odustaje. U ranim su joj dvadesetima dijagnosticirani psorijaza i artritis, a njezinu priču čitajte ovdje.

SARA NOVAK O TOME KAKO JE NAKON PRERANOG PORODA OSTALA SAMA

Aleksandar Selak

32-godišnja Sara Novak ispričala nam je svoju priču o razvodu u vrijeme kad se s prerano rođenim novorođenčetom vratila iz bolnice. P. je danas trogodišnja djevojčica, a Sara svojim iskustvom i svojim pričama pomaže svima u sličnoj situaciji. Za Super1 otkrila je sve detalje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube