DIZAJN INTERIJERA

Zavirili smo u upravo otvoren luksuzni splitski hotel Ambasador. Donosimo fotografije

Interijer koji je kreiran uz posebnu pažnju prema prirodnim materijalima potpisuje Pero Vuković iz studija ARHIV

Najavljivani splitski hotel Ambasador otvorio je vrata svojim prvim gostima. Kako poručuju, u pitanju je pravi dragulj hotelske ponude grada koji je osmišljen kao spona koja povezuje urbanitet velikog gradskog središta i nedirnute ljepote dalmatinskih otoka. Poseban je po više stvari, a jedna od njih je pozicija. Luksuzni Ambasador se smjestio na šetnici s koje se idealno vidi najljepša splitska panorama te puca pogled na luku i cijeli splitski arhipelag. Naime, stari je Ambasador bio dijelom kolektivne memorije grada pa je svaka promjena izazivala javni interes, no u tom procesu se uzela u obzir činjenica kako je u pitanju djelo moderne iz 1937. godine arhitekta Josipa Kodla što nije bilo zanemarivo.

Ono što je posve jasno je kako će Ambasador ponuditi doista više nego ijedan hotel u bližem okruženju. Ovaj projekt Nore Roje, Nene Kezića i Emila Šverka kategoriziran je kao 5* i može se pohvaliti sa 101 sobom, uključujući tri apartmana, od kojih svaka ima otvoreni pogled na grad ili luku. Svojim luksuznim, ali decentnim i prije svega udobnim uređenjem poziva na opuštenost i prožimanje s duhom Splita, kao srca mediteranskog lifestylea, a za besprijekoran interijer bio je zadužen studio Arhiv predvođen arhitektom Perom Vukovićem.

Ispreplitanje tradicije i ekskluziviteta

Ivan Ivanišević

On je kreiran uz posebnu pažnju prema prirodnim materijalima. Kako doznajemo, hotel je zapravo ispreplitanje tradicije i ekskluziviteta. Tako su, primjerice svi prostori u hotelu, od lobbyja do soba, dekorirani tipično splitskim povijesnim ili novijim prizorima koje je objektivom zabilježio ili prikupio splitski foto kroničar Feđa Klarić. Recepcijski pult, ručni je rad slavonskih majstora stolara, izrađen od crnog hrasta, tzv. Abonosa, izronjenog s dna rijeke Save, starog 1850 godina. Tu je i posveta arhitektonskoj povijesti Hrvatske u vidu stolaca koje je oblikovao Bernardo Bernardi. Dizajn soba osmišljen je u vrhunskim materijalima i smirujućim neutralnim tonovima koji neće konkurirati vječno živom prizoru izvana.

Zajednički prostori orijentirani su konceptualno ‘na van’, prema onome što je najveće bogatstvo Ambasadora – moru i gradu, od kojih goste dijeli tek uski pojas šetnice, te na taj način komuniciraju i sa šetačima, postajući integralni dio gradskog života. U sklopu hotela nalazi se Restoran Méditeranée s ukupno 210 mjesta koji će pod vodstvom chefa Ivice Katića nuditi najbolje od mediteranske kuhinje – od Libanona do Gibraltara, uz korištenje domaćih organskih namirnica lokalnih OPG-ova i malih proizvođača kao garancije kvalitete proizvoda. Odmah pored je Bar Split u kojem dominira impozantni šank s odličnim izborom pića, a udobni interijer poziva na druženje.

Spektakularni bazen s pogledom na grad i luku

Ivan Ivanišević

Otvoreni bazen s pogledom na grad i luku te pripadajući Pool bar još je jedna u nizu efektnih hotelskih prednosti, a posebnost je Ambasadora i multifunkcionalni konferencijski centar kapaciteta 80 osoba. Hotel, dakako, nudi i fitness centar te cijeli niz beauty i spa usluga na 500 četvornih metara Hacelia Wellness & Spa, čiji je koncept osmislila konzultantska tvrtka Vita Vitalis. Ono što će goste zanimati jest i hotelska podzemna garaža što je zbilja rijetkost za ovaj dio grada. A kako izgleda luksuzni Ambasador u novom ruhu, donosimo vam u sklopu članka.

Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević
Ivan Ivanišević

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube