arhitektura

Zastrašujuća lokacija i pogled koji je senzacija ovo mjesto u Grčkoj čine savršenim za uživanje

Villa Vora na Santoriniju svojom lokacijom, pogledom i estetikom interijera će vas sigurno osvojiti do te mjere da se nećete poželjeti vratiti kući

Odlazak u Grčku na odmor, i to na famozni i uvijek popularni Santorini i nije neka novost. No, ono što jest je ponuda novih smještaja koji su postali sve posebniji, čudesniji i impresivniji. Upravo takav je i ovaj specifični kompleks, usađen ni manje ni više nego u liticu.

Zove se Villa Vora, uključuje tri moderne kuće od kojih svaka ima spektakularni pogled na more, a nije naodmet spomenuti ni karakteristični lokalitet u kojem su sve redom uklopljene.

Ono što ovaj kompleks vila čini toliko interesantnim i impozantnim, osim pogleda i lokacije, jest njihova arhitektura, koja je fuzija tradicionalnog i modernog, a koja u toj izvedbi nije poremetila izgled samog ambijenta vulkanskog podrijetla.

Svaka od kuća sastoji se tako od tri sobe, ali i terase na litici, što cijeloj priči daje jedan pomalo zastrašujući moment. Cijena noćenja u jednoj je 645 eura, a svima redom su im zajednički karakteristični interijeri koji su pak priča za sebe.

Naime, koncipirani su u obliku kakve špilje sa zaobljenim linijama zidova i svodova, pri čemu cijela unutrašnjost ostavlja dojam kao da ste u kakvoj stijeni. Prirodne teksture ovdje su sveprisutne i jako izražajne, a kako bi scenografija imala stilsku unificiranost, u tom smjeru su se birali detalji i komadi namještaja koji su kombinacija drva, kamena i materijala u prirodnim nijansama.

Pa, ako ovo ljeto razmišljate da iz nekog razloga zaobiđete hrvatsku obalu i odmor provedete na nekoj sličnoj, a opet različitoj destinaciji te pritom držite do lijepog smještaja, onda je Villa Vora sigurno izbor koji neće razočarati. Gledajući fotke bit će vam jasno i zašto.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba