NOVITET

omogućava bio&bio

Zašto je baš Havajska spirulina superiorna mikroalga za snažan imunitet

S dolaskom hladnijih dana mnogi razmišljaju o tome kako ojačati imunitet. U strahu od prehlada i viroza lako se se poseže za raznim suplementima. No da se napravi dobar odabir, potrebno je znati kako zapravo funkcionira imunološki sustav.

Snažan imunološki sustav odgovoran je za obranu našeg organizma od bakterija i virusa te igra važnu ulogu u suzbijanju nastanka stanica karcinoma. Znanstvenici su dokazali kako funkcija imunološkog sustava slabi s godinama, a novija istraživanja pokazala su da je taj fenomen u izravnoj vezi s prehranom te da se može usporiti ili čak zaustaviti uz pomoć uravnotežene prehrane. Nekvalitetna prehrana čini nas podložnijima infekcijama, usporava oporavak i potencira simptome koji se javljaju kod disfunkcije imunološkog sustava. Tu na scenu dolaze dodaci prehrani.

Jedan od prirodnih suplemenata koji u ova izazovna vremena doprinosi jačanju imunitetu jest Havajska spirulina. Odlučili smo detaljno istražiti zašto.

Obilje nutrijenata

Ova superiorna mikroalga hranjena je jakom prirodnom havajskom sunčevom svjetlošću, čistim svježim zrakom i havajskom vodom filtriranom u lavi. Stoga obiluje nutrijentima poput vitamina A, C , E i D te željeza pa ne čudi da je već dvadesetak godina jedan od omiljenih prirodnih dodataka prehrani u Hrvatskoj.

Havajsko sunce u bočici
Havajska spirulina
prima sunčevu svjetlost 12 mjeseci godišnje. Nakon više od 35 godina neprekidnog uzgoja na obali Kona, na jakom havajskom suncu, evoluirala je u nutritivno superioran soj te je najhranjivija među spirulinama. Za snažan imunitet napunite se vitaminima A, C, E i D iz prirodnog i cjelovitog izvora s Havaja.

Biosigurna zona
Nutrex Hawaii je jedina farma mikroalgi koja se nalazi u tzv. biosigurnoj zoni koja zabranjuje korištenje štetnih pesticida, herbicida i GMO-a. Na njihovoj farmi nema onečišćenja vode niti uzrokuju erozije tla. Takva snažna spirulina osim što pozitivno utječe na imunitet, čisti organizam od toksina u krvi čime ubrzava oporavak.

100% pitka voda
Spirulina, kao i ostali Nutrex proizvodi uzgajaju se sa 100% pitkom vodom koja se donosi iz prastarog vodonosnika Velikog otoka. Nakon što se prirodno filtrira kroz stijenu lave, ovo je najsvježija voda koju možete zamisliti. Kako bi se minimizirao vodeni otpad i vratile esencijalne hranjive tvari u ribnjake, većina svježe vode se reciklira i vraća u ribnjak za sljedeći ciklus uzgoja. Ovaj postupak pridonosi stvaranju najhranjivije spiruline na svijetu.

Čista voda oceanskih dubina
U vodi u kojoj se uzgaja Havajska spirulina, dodaje se 5% čiste oceanske vode s dubine od 600 metara. Ona je zaslužna za bogatstvo minerala u spirulini. Željezo, cink, selen i vitamin B12 napunit će vas energijom i osnažiti za sve izazove s kojima se susrećete.

Hladno sušenje
Metoda hladnog sušenja razvijena u Nutrex Hawaii sprječava oksidaciju i oštećenja karotenoida, enzima i drugih osjetljivih nutrijenata koja se događaju pri drugim standardnim metodama sušenja. Što to znači za nas? Dobivamo nutritivni sadržaj u koji se možemo pouzdati. A efikasna ambalaža jamči nam da spirulina do nas stiže svježa kao što je bila i na dan žetve!

Havajsku spirulinu potražite u svim bio&bio trgovinama i na www.biobio.hr

Sadržaj nastao u suradnji s bio&bio

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba